1. VAN DENİZİ YARI MARATONU KOŞUSU’NDA AHMET ÖRS 2. OLDU

1. VAN DENİZİ YARI MARATONU KOŞUSU’NDA AHMET ÖRS 2. OLDU

Haber:Erhan BAYDAR

Van Büyükşehir Belediyesince kent tarihinde ilk defa düzenlenen ‘1. Van Denizi Yarı Maratonu’ ve halk koşusu yapıldı. Farklı kategorilerde gerçekleştirilen koşuda dereceye girenlerin ödül ve kupaları Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı tarafından verildi.

Kentte sporun gelişmesi için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Van tarihinde ilk defa düzenlenen ve 10 ülkeden bin 353 sporcunun katıldığı 1. Van Denizi Yarı Maratonu ve halk koşusu’, 21 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki ana kategoride gerçekleştirildi.

Van Kalesi yolundan yarışa başlayan 21 kilometrelik kategorisindeki atletler, belirlenen rotada koştuktan sonra başlangıç noktası olan Van Kalesi yolunda bitiş çizgisine ulaştı. 10 kilometrelik halk koşusunda ise vatandaşlar aynı noktada başlayarak Atatürk Kültür Parkı’ndaki finiş noktasına kadar koştu. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan koşu sonrasında ise Atatürk Kültür Park’ında ödül töreni düzenlendi. 

Törene Katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, dereceye giren sporcuları tebrik ederek, ödül ve kupalarını verdi. 

İlçemizden yarışmaya katılan Ahmet Örs 2.lik kazanarak Kupa ve Madalya sahibi oldu.