Ağrı İHH’dan Çocuklara Eğitim Desteği

Ağrı İHH’dan Çocuklara Eğitim Desteği

İHH İnsani Yardım Derneği, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye seti ve okul çantası yardımında bulunarak sevinçlerine ortak oldu.

İHH İnsani Yardım Derneği, 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye seti ve okul çantası yardımında bulunarak sevinçlerine ortak oldu.

Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği, il merkezi ve ilçelerinde yıl boyunca peryodik olarak özellikle yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin gıda, giyim ve yakacak gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamanın yanında eğitim alanında da destek verecek çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği, okulların başlamasıyla dar gelirli yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların kırtasiye ve okul çantası ihtiyaçlarını karşıladı.

Rengarenk kalemler, mis kokulu silgiler, bembeyaz defterler ve capcanlı kalemliklerle çocukların okul sevinçlerine ortak olan Ağrı İHH, çocukların eğitim dönemine eksiksiz girmelerini sağladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı İHH Başkanı Kerem Engin, “ Pandemi ile beraber bütün dünyada baş gösteren ekonomik sorunlar son yıllarda had safhaya ulaşmış bulunmakta. İnsanların alım gücünün oldukça düştüğü bu dönemde özellikle dar gelirli aileler için çocuklarının okul masrafları ağır bir yüke dönüşmüş durumda. Bizler de Ağrı İHH olarak her yıl olduğu gibi bu seneki eğitim öğretim döneminde de çocuklarımıza kırtasiye desteğinde bulunmak için bir kampanya başlattık. Yaptığımız araştırma sonucunda 300 TL. değerinde bir kırtasiye seti belirledik ve hayırsever kardeşlerimizden destek talebinde bulunduk. Sağolsun bağışçılarımızın destekleriyle şu ana kadar 120 çocuğumuza okul çantası ve kırtasiye malzemelerinden oluşan birer set hediye ettik. Çocuklar geleceğimizdir, onlara ne kadar sağlıklı yetişirse geleceğimiz o kadar emin ellerde olur. İnşallah hedefimiz daha fazla yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına eğitim desteğinde bulunmaktır.

Çocuklar bizlere Allah'ın emanetleridir. Toplumun tüm kesimleri iyi bir gelecek için çocukların ve gençlerin yetişmesi konusunda çok fazla fedakarlık göstermelidir. Bu vesile bizlere destekte bulunan tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Az çok destek veren tüm bağışçılardan Allah razı olsun. Buradan sizlerin aracılığıyla bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Çünkü her gün çok sayıda ailemiz kırtasiye yardımı için derneğimize baş vuruyor. Lütfen hali vakti yerinde olan her bir kardeşimiz, 300 TL. ile bir yetime ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzun eğitime destek versin. Onların dualarını alsın.”

Bağışta bulunmak isteyen kardeşlerimiz Ağrı İHH Dernek binamıza başvurabilir. Yada 0532 794 83 64 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler.