Ağrı İl Müftülüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik ''Peygamberimiz ve Aile“ konulu seminer düzenlendi

Ağrı İl Müftülüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Peygamberimiz ve Aile” konulu seminer verildi.

Seminerde Müftü Topçu, “Peygamberimiz ve Aile“ konulu seminerde öğrencilere, Hz. Peygamberin örnek kişiliğini anlatarak ailenin önemi, evlenilecek kişilerde aranması gereken özellikler, aile içi ilişkiler, aile bireylerinin görev ve sorumlulukları ve hoşgörü hakkında bilgiler vererek gençlerin bilinçlenmesi için konular hakkında çeşitli örnekler verdi.

İl Müftüsü Topçu öğrencilere verdiği seminerde sonrasında aile kurumunun öneminden bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Cenâb-ı Hak Efendimizi, 'Emsalsiz bir örnek şahsiyet' olarak kıyamete kadar gelecek bütün insanlığa armağan etmiştir. Özellikle yaşadığımız çağda efendimizin örnek şahsiyet ve karakteriyle birlikte, aile hayatını da idrak etmeye fazlasıyla muhtacız. Sağlam bir ailede olması gerekenlerin neler olduğu ve ailenin sürekliliği için yapılması gerekenler, diğer tüm konularda olduğu gibi efendimizin hayatına bakılarak öğrenilebilir. Bu sebeple bizler hemen her ortamda peygamberimiz üzerinden aile kurumunu anlatmaya gayret ediyoruz. Çünkü sağlam nesiller yetiştirmek ve sağlam toplum oluşturabilmek için öncelikle sağlam aile olmayı başarmamız gerekiyor.”

Müftü Topçu, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, eğitim hayatlarına yönelik tavsiyelerde bulundu. Ardından Ağrı İl Müftülüğü tarafından Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine verilen seminer sona erdi.