AĞRI VALİLİĞİNDEN DUYURU

AĞRI VALİLİĞİNDEN DUYURU

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETİ SAHİPLERİNİN DİKKATİNE

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince; kullanımda olan ölçü ve tartı aletlerinin (masa terazileri, ibreli teraziler, elektronik teraziler, kantarlar, yüksek çekerli basküller, pirinç ve dökme kilolar, ağaç metreler, hububat ölçekleri, akaryakıt sayaçları ve ölçekleri, LPG sayaçları, taksimetreler, naklimetreler, hassas teraziler ve tartı aletleri) 2 yılda bir periyodik olarak muayene ettirilmesi zorunludur.

       Periyodik muayene için müracaat etme süresi 1 Ocak 2020 tarihinden başlayıp 29 Şubat 2020 tarihinde sona erecektir.

        İki yıllık muayene süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletleri için belirtilen sürelerde beyanname verilmesi gerekmektedir.

1-   Masa, ibreli ve mekanik teraziler, pirinç ve dökme tartılar, hububat ölçekleri, ağaç metreler ile çekeri iki tona kadar olan basküller ve kantar kullanıcıların periyodik muayene işlemleri için bulundukları yerdeki Belediye  Başkanlıklarına  beyanname vermeleri,

2-   Taksimetrelerinin periyodik muayeneleri için Yetkili Muayene Servislerine,

3-   Kuyumcu terazileri, Eczane terazileri ve hassas tartı aletleri kullanıcıları Yetkili Muayene Servislerine,

4-  Akaryakıt sayaçları ve ölçekleri, Adblue Sayaçları, LPG sayaçları, Aks kantarlar, yüksek çekerli basküller ile iki tondan yukarı olan yüksek çekerli basküllerin periyodik muayene başvuruları elektronik ortamda https://basvuruportal.tse.gov.tr adresli başvuru portali üzerinden Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’ ye elektronik ortamda yapılacaktır.

       Damgalanmamış, damga süresi geçmiş ve damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, periyodik muayene için zamanında müracaat etmemiş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması, alım satım yerlerinde bulundurulması suç teşkil etmektedir. Kanuna aykırı hareket edenler hakkında ilgili Kanunun 15.nci maddesinin c bendine göre her bir ölçü aleti için 613,00 - 12.258,00 TL arasında idari para cezası uygulanacaktır.

      İlimiz sınırları dahilinde yukarıda belirtilen ölçü ve ölçü aletlerini bulunduran kişi veya kuruluşların idari para cezasına muhatap kalmamaları için en geç 29 Şubat 2020 tarihine kadar yukarıda belirtilen Kurum ve Kuruluşlara müracaat etmeleri gerekmektedir.

      Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin Türk Standartları Enstitüsü Erzurum Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü’nün 0442 235 35 50 numaralı telefonundan bilgi alabileceklerdir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.