Ağrı’da ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında öğretmenlere yönelik eğitim kursu düzenlendi

Ağrı’da ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında öğretmenlere yönelik eğitim kursu düzenlendi

-Narinkale Gazetesi-

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında öğretmenlere yönelik açılan eğitim kursuna katılarak, " Yüreğine dokunduğumuz her çocuğa, rüyalarının peşinden gitme cesaretini ve kararlılığını aşılayabiliriz”dedi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen eğitim kursuna İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özmüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım İhsan Polat ve öğretmenler katıldı. Aile Okulu Projesi’ kapsamında öğretmenlere verilen eğitim kursu sonrası konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, eğitimin 3 önemli ayağından biri olan ailenin çok önemli olduğunu belirtti. Kökrek, Covid-19 sürecinde uzaktan eğitim nedeniyle zayıflayan aile-okul bağının yeniden sıcak bir şekilde kurulması gerektiğini, kentte bu eğitimin öğretmenlerin tamamına yakınına verileceğini, bu eğitimi alıp tamamlayan öğretmenlerin de velilerine bu eğitimi vererek okul-aile bağının güçlendireceğini ifade etti.

“Nitelikli eğitim imkanına kavuşturduğumuz her çocuk ile daha da büyüyor ve güçleniyoruz” diyen Kökrek, "Geleceğimize yön ve şekil verecek olan çocuklarımız, kalplerindeki azim, ruhlarındaki adanmışlıkla çağa tanıklık eden değil çağa liderlik eden bir nesil olacak. Hayalleri ve ufku sınırlarımızı aşan bir nesil yetiştirmek üzere hayata geçirdiğimiz projelerle Ağrı’nın merkezinden en uzak köyüne kadar öğrencilerimizin elini tutmaya yüreğine dokunmaya gayret ediyoruz”dedi.

Öğretmenliğin önemine değinen Kökrek,”Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmenlerdir. Çünkü hayattaki en büyük başarı bir insanın kendini gerçekleştirme arzusuna vesile olacak bir kapı açmaktır. Yüreğine dokunduğumuz her çocuğa, rüyalarının peşinden gitme cesaretini ve kararlılığını aşılayabiliriz. Hedefimiz vatanımızı, küresel başarı hikayelerinin çıktığı bir ülke, haline getirmektir. Dün olduğu gibi bugün de ‘güven’ kavramının baş mimarı olan siz değerli öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağımı bilmenizi isterim” dedi.