AĞRI'DA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMASI

AĞRI

Narinkale Gazetesi

Vali Dr. Osman Varol, Valiliğin katkıları, Ağrı Belediyesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin işbirliği ile Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Programı’na katıldı.

Program Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde düzenlenen sergi ile başladı. İl Protokol Üyeleri ve basın mensuplarıla kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirip, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için büyük bir özveri ile görev yaptığını ve milletin gözü kulağı olduğunu ifade eden Vali Varol, sergiyi gezerek Ağrı’da görev yürüten basın mensuplarının fotoğraflarını büyük bir ilgi ile inceledi.

Açılışın ardından program, Konukevinde düzenlenen yemekle sürdü. İl Protokol Üyeleri ve basın mensuplarıyla yemek programında bir araya gelen Vali Varol; ilimizde görev yapan ve mesleki imkanlarını kamuoyuna sunan tüm medya çalışanlarının, ilimizin sahip olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerin korunup geliştirilmesinde gayret gösterdiğinin altını çizerek ilimizin her alanda gelişmesine, kalkınmasına ve büyümesine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Yemek programının ardından Vali Dr. Osman Varol, Osmanlı Konferans Salonunda düzenlenen Yılın Gazetecileri Ödül Töreni’ne katıldı.

Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Demirses, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Abdulhalik Karabulut, Baro Başkanı Mehmet Salih Aydın, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Protokol Üyeleri ile basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen Ödül Töreni’nde Ağrı’da görev yapan gazetecilerin  hayatlarını ve görev koşullarını anlatan ‘Hayat Haberdir’ adlı kısa film gösterimi gerçekleştirildi.

Protokol konuşmaları ile süren programda Vali Dr. Osman Varol: “Böyle anlamlı bir günde birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirterek sözlerine başlamak istiyorum.Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın mensuplarımız; zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bizler biliyoruz ki sağlıklı işleyen bir basın olmadan demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Vatandaşlarımıza doğru bilgiyi zamanında ulaştırmak için fedakarca çalışan, dürüst ve ilkeli yayıncılığı benimseyen tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, karşılaştıkları zorlukları işbirliği içerisinde aşacağımıza olan inancımla çalışmalarında başarılar diliyorum. Her zaman böyle güzel vesilelerle bir araya gelmemiz temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından ödüller sahipleri ile buluşturuldu.

 “En İyi Görüntü-Haber” kategorisinde ödülün sahibi Anadolu Ajansı’ndan Abdullah Söylemez, “En İyi Fotoğraf” kategorisinde ödülün sahibi TRT Kurdi Temsilcisi Ömer Faruk Atalay, “En İyi Yazılı Basın” kategorisinde ödülün sahibi Sabah Gazetesi’nden Recep Çirik’in olurken “En İyi Araştırma-Dosya Haber” kategorisinde ödülü İlke Haber Ajansı’ndan Ömer Adıgüzel, “En İyi Sayfa Düzeni” kategorisinde ödülü  Hakimiyet Gazetesi Editörü Nurhayat Yörük, “En İyi Haber” kategorisinde ödülü DHA ve İHA Muhabiri Ramazan Demir, “En İyi Spor Haber” kategorisinde ödülü Demet Aydemir Demir, “En İyi Söyleşi Röportaj Haber” kategorisinde ödülü Memleket Gazetesi’nden Engin Aslankılıç, “En İyi Çıkış Yapan Yerel İnternet Haber Sitesi” ödülü Ağrı Basın’dan Yüksel Aslan, “Teşvik Ödülleri” Muhammet Yıldız ve Ümit Oktan alırken “Ahde Vefa” ödüllerinin sahibi Aydın Kasar ve İsmail Durak oldu.

Ödül Töreni’nin ardından, klasik eserlerden edindiği heyecanı gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getiren ve Çalışan Gazeteciler Günü Programı dolayısıyla Ağrı'da bulunan Hayati İnanç ile Söyleşi Programı düzenlendi.

Avukatlığın dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapan Hayati İnanç gençlerle deneyimlerini ve bilgi birikimini paylaştı.

Her yaştan vatandaşın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programın sonunda katılımlarından dolayı Hayati İnanç'a, Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından plaket takdim edildi.