Ağrı'da öğretmenlere yönelik "Çocuklar için Felsefe" eğitmen eğitimi tamamlandı

Ağrı

.

 

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik başlatılan Çocuklar için Felsefe (P4C )’ eğitmen eğitimi tamamlandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünce  Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) Teknik Destek Programı kapsamında kentte görev yapan okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik e-konferans aracılığıyla ’Çocuklar için Felsefe (P4C )’ eğitmen eğitimi düzenlendi.  Öğretmenlere 56 saatlik P4C eğitmen eğitimi Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Çüçen önderliğinde Müge Kuş ve Ceren İplikçi tarafından verildi.

Konu hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, SERKA’nın Teknik Destek Programı kapsamında okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik başlatılan çocuklar için Felsefe (P4C) eğitmen eğitiminin tamamlandığını belirtti. Eğitimde görev alan ve katılım sağlayan meslektaşlarına teşekkür eden Kökrek, bu eğitimi alan öğretmenlerin kendi okullarında öğrencilerine Felsefe (P4C) eğitimi vereceğini söyledi. Çocuklar için felsefe tam olarak bir düşünce eğitimi olduğunu ifade eden Kökrek,"Bu eğitim ile çocukların düşünme becerilerini geliştirmeleri felsefi diyalogla amaçlanmaktadır. Çocukları düşünmeye, soru sormaya teşvik eden, diyalog yoluyla felsefi düşünmeyi geliştirmeye, çocukları birlikte düşünmeye, kendi fikirlerini üretmeye, sorgulamalarına, fikirlerini savunmalarına, yeni fikirlere karşı hoşgörülü olmalarına, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine, duygusal gelişimlerine, yaratıcı olmalarına, katkı sağlayan bir öğretim metotudur"dedi.