ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN TİYATRO "MELEK"

ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN TİYATRO

Atatürk Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Burhan KARABAKAL yönetiminde "Melek" adlı tiyatro oyunu sundular.

Öğrenciler; Zehra KIZILBOĞA, Damla ÇUR, İslam TURAK, Azranur GÜNHAN, Azra USKUN, Kardelen BAYCAN, Burak SİNGİN, Özlem ÇEVARUN, Zelal Naz ŞİMŞEK, Emirkan AVCI, Berat BORAN, Ecrin KOROĞLU, Gülbeyaz KURUNLU, Eda ÖZTÜRK, Canan KARADUMAN ve Muhammed İhsan KARAHAN'ın canlandırdığı tiyatroda ırkçılık konusu ele alındı. Öğrenciler oyunlarında eşit toplum adına anlamlı mesajlar verdiler.

Oyunun yönetmeni Burhan KARABAKAL açıklamasında, "Dönem başında tiyatro oyunu için grup oluşturacağımızı söylediğimde öğrencilerim çok heyecanlandılar. Öğrencilerimin neredeyse hepsi ilk kez bir oyunda oynayacağı için çok heyecanlı ve çok hevesliydiler. İlk haftalarda ses egzersizleri yaptıktan sonra öğrencilerimle beraber hangi oyunu oynayacağımızı seçtik. Farklı denemelerden sonra rolleri kimlerin oynayacağını kesinleştirdik. Oyunu sahnelediğimiz güne kadar büyük kararlılıkla ve özveriyle oyunumuza çalıştık. Bazı günlerde fazladan çalışmalar yaptık. Oyunumuzu sahnelediğimiz güne kadar sürekli prova yaptık. Çok emek verdik ve ortaya güzel bir oyun çıktı. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Öğrencilerimle bir kez daha gurur duydum." dedi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, Kurum Müdürleri, Ak Parti Doğubayazıt İlçe Teşkilatı, Gazeteci Cemal Baydar ve davetliler katıldı.