Bağışıklık Sisteminizi Arttırmak İçin 12 Takviye

Bağışıklık Sisteminizi Arttırmak İçin 12 Takviye

Bağışıklık sisteminizi yıl boyunca sağlıklı tutmak enfeksiyon ve hastalığı önlemenin anahtarıdır. Besleyici yiyecekler tüketerek ve yeterli uyku ve egzersiz yaparak sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmak bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin en önemli yoludur. Ek olarak, araştırmalar bazı vitaminler, mineraller, otlar ve diğer maddelerle takviyenin bağışıklık tepkisini iyileştirebileceğini ve hastalığa karşı potansiyel olarak koruyabildiğini göstermiştir.

1. D Vitamini

D vitamini, bağışıklık sisteminizin sağlığı ve çalışması için gerekli olan yağda çözünen bir besindir. D vitamini, bağışıklık savunmanızın önemli parçaları olan beyaz kan hücreleri olan monositlerin ve makrofajların patojenle mücadele etkilerini arttırır ve bağışıklık yanıtını arttırmaya yardımcı olan iltihabı azaltır. D vitamini bağışıklık fonksiyonu için gereklidir. Bu vitaminin sağlıklı seviyeleri, solunum yolu enfeksiyonu riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir.

2. Çinko

Çinko, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için takviyeler ve pastiller gibi diğer sağlık ürünlerine yaygın olarak eklenen bir mineraldir. Bunun nedeni çinkonun bağışıklık sistemi fonksiyonu için gerekli olmasıdır. Çinko , bağışıklık hücresi gelişimi ve iletişimi için gereklidir ve enflamatuar yanıtta önemli bir rol oynar. Çinko ile takviye, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korunmaya yardımcı olabilir ve bu enfeksiyonların süresini azaltabilir.

3. C Vitamini

C vitamini ayrıca, serbest radikaller olarak bilinen reaktif moleküllerin birikmesiyle ortaya çıkan oksidatif stresin neden olduğu hasara karşı koruyan güçlü bir antioksidan görevi görür. C vitamini bağışıklık sağlığı için hayati önem taşır. Soğuk algınlığı da dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonlarının süresini ve şiddetini azaltabilir.

4. Kara Mürver

Uzun zamandır enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan siyah mürver bağışıklık sağlığı üzerindeki etkileri için araştırılmaktadır. Mürver takviyeleri almak, viral enfeksiyonların neden olduğu üst solunum yolu semptomlarını azaltabilir ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

5. Tıbbi mantarlar

Tıbbi mantarlar, antik çağlardan beri enfeksiyon ve hastalığı önlemek ve tedavi etmek için kullanılmaktadır. Bağışıklık arttırıcı potansiyelleri için birçok tıbbi mantar türü araştırılmıştır.270'ten fazla tanınmış tıbbi mantar türünün bağışıklık arttırıcı özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Kordisep ve hindi kuyruğu dahil olmak üzere birçok tıbbi mantar türü, bağışıklık arttırıcı ve antibakteriyel etkiler sunmaktadır.

6. Selenyum

Bağışıklık sağlığı için gerekli olan bir mineraldir. H1N1 dahil olmak üzere influenza suşlarına karşı antiviral savunmayı artırabildiğini göstermektedir.

7. Sarımsak

Güçlü antienflamatuar ve antiviral özelliklere sahiptir.

8. Meyan

Viral enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olabilecek, glisirizin de dahil olmak üzere birçok madde içerir. Test tüpü araştırmasına göre, glisirrizin ciddi akut solunum yolu sendromu ile ilişkili koronavirüse (SARS-CoV) karşı antiviral aktivite sergiler.

9. B kompleks vitaminleri

B12 ve B6 dahil B vitaminleri sağlıklı bağışıklık tepkisi için önemlidir.

10. Kurkumin

Zerdeçaldaki ana aktif bileşiktir. Güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir

11. Ekinezya

Papatya ailesindeki bir bitki cinsidir. Bazı türlerin bağışıklık sağlığını iyileştirdiği gösterilmiştir ve solunum sinsityal virüsü ve rinovirüsler de dahil olmak üzere çeşitli solunum virüslerine karşı antiviral etkileri olabilir.

12. Propolis

Kovanlarda dolgu macunu olarak kullanılmak üzere bal arıları tarafından üretilen reçine benzeri bir malzemedir. Etkileyici bağışıklık arttırıcı etki ve antiviral özelliklere sahip olabilir.

Bazılarının antiviral özelliklere sahip olmalarına rağmen, Herhangi birinin COVID-19'a karşı koruyabileceğini gösteren hiçbir bilimsel kanıt olmadığını unutmayınız

Besinler İlacınız Olsun

Esenlikler Dilerim.