Başkan Özsoy; Basın Süreçten Olumsuz Etkilendi

Başkan Özsoy; Basın Süreçten Olumsuz Etkilendi

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özsoy, mesajında, her zor dönemde olduğu gibi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele edilen bu günlerde de risklere rağmen görevini başarıyla yerine getiren gazetecilerin ve basın kuruluşlarının bu süreçten en az zararla çıkabilmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Halkın sağlığı ve salgının bir an önce atlatılması için sağlık çalışanlarının fedakarca görev yaptığını belirten Özsoy, “Huzur ve sükun ortamının devamı için çalışan kolluk ve güvenlik güçleri ile diğer mecburi sektörlerde çalışanlar gibi basın mensupları da kamu görevi olarak vatandaşlarımızın doğru haber alma ve bilgilendirme görevine cansiparane şekilde devam etmektedir. Bu vesileyle diğer görevlilerle birlikte basın çalışanlarına alkış ve teşekkürlerimizi bir kez daha iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, dünya ülkelerinden daha iyi düzeyde salgınla mücadele örneği sergilediğini vurgulayan Özsoy, tüm sektörlerde olduğu gibi basın sektörünün de bu süreçten olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Devletin ilgili kurumlarının yanı sıra Basın İlan Kurumu’nun da birtakım önlemler alarak basın kuruluşlarının üzerindeki yükü hafifletmeye çalıştığına işaret eden Özsoy, şunları kaydetti:

“RTÜK paylarıyla, TÜRKSAT kirasının alınmaması veya faizsiz ertelenmesi, kiranın Türk lirasına çevrilmesi, sigorta ve muhtasar ödemelerinin 3 ay ertelenmesi, vergi borcu sorgulamasına 3 ay süreyle ara verilmesi, başta gazete kağıdı olmak üzere gazete sarf malzemeleri temininin kolaylaştırılması konularını basınımız için talep etmekteyiz.”