DİYANET-SEN DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ORHAN TEKDEMİR’İN KADİR GECESİ MESAJI

DİYANET-SEN DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ORHAN TEKDEMİR’İN KADİR GECESİ MESAJI

Narinkale Gazetesi

Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, Peygamber Efendimize Nübüvvet görevinin verildiği, manevi arınma ve yücelme gecesi olan Kadir Gecesi; Varlık ve varoluş bilgisinin ders kitabı, bütün kâinatın kısa bir özetidir. Yüce Yaradan’ın bizlere uzattığı kurtuluş halkası olan Kur’an’la değer kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur’an’a gönülden yönelmek ve onun insanlığa sunmuş olduğu eşsiz mesajını okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olacaktır. Zira Kur’an anlaşılmak, fert ve toplum hayatına rehber olmak için gönderilmiştir. Okumuş olduğumuz Kur’an’ı anlayarak hayatımıza yansıttığımızda Kur’an o zaman bizlere şifa, rahmet ve rehber olacaktır. Çünkü Kur’an sadece bilgi kaynağı değil, aynı zamanda tüm insanlığa bir fırsat olarak sunulan yol haritasıdır.
İbadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilmeli, her ayı Ramazan, her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün İslam aleminin, aziz milletimizin ve camiamızın Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, akan kanın durmasına, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Diyanet-Sen Doğubayazıt İlçe Başkanı
Orhan TEKDEMİR