DİYANET-SEN DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ORHAN TEKDEMİR’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

DİYANET-SEN DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ORHAN TEKDEMİR’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Narinkale Gazetesi

Kurban ibadeti Allah’a teslimiyet ve yaklaşma, tevhide götüren yoldur. Kurban, teslimiyettir, Allah’a adanmışlıktır. Kurban en sevdiğini daha çok sevdiğin için bırakabilmektir. Sadece Allah için hesapsız ve içten vazgeçebilmektir.

Kurban; Rabbimizin bizlere bahşettiği en değerli hayatı, değersiz şeylerle harcamaktan kaçınarak en yüce değer uğruna adamanın temsilidir. Kurbanın sembolize ettiği gerçek; Hakk’a adanmanın, teslimiyetin diğer bir adıdır.

Kurban bayramı, barışın esenliğin; birlik içinde duanın, yakarışın; statülerden arınarak eşitlenmenin; kendini bilmenin, tefekkürün, tezekkürün, yenilenmenin; sabrın, nefisleri terbiye etmenin, hiç bir canı incitmemenin, yok etmemenin; çaresizliği gidermenin, yaşama bilincinin, kutlu yürüyüşün; tarihe tanıklık etmenin kutsalı ve geçmişi idrak etmenin; yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır.

Rabbimizin bayram ikramına karşı duyduğumuz minnettarlığı ifade etmenin ve bu ikramı O’nun rızasını kazanmak için bir fırsata dönüştürmenin yolu paylaşmaktan geçiyor. Sevincimizi ailemizle paylaşalım; eşlerimizin yüzünü güldürelim, çocuklarımızı sevindirelim, anne babamızı mutlu edelim. Ailemiz için attığımız her türlü hayırlı, uğurlu, güzel adımın bizi Rabbimiz katında yücelteceğini unutmayalım. Üzerimizdeki akraba ve komşu hakkını ödemek, bağlarımızı güçlendirmek, dua ve rıza kapılarından geçmek için bayramı fırsat bilelim. Yüreklerimizdeki küskünlük, kin, nefret yüklerinden kurtulalım; barışalım, barıştıralım.

Bayram bize sorumluluklarımızın bilincinde olma bilinci yüklemeye çalışırken bütün bunları bir kenara atıp bayramlara tatil gözüyle bakmak, akrabalardan komşulardan, eşten dosttan ayrı otel köşelerinde tatil yapmak bayramın bilincinde olmamanın en büyük göstergesidir. Bunun toplumda yaygınlaşmaması için ailelere büyük görevler düşüyor.

Unutmamamız gereken bir diğer hususta Kovid-19 virüsünün bulaş riskinin halen devam ettiğidir. Ziyaretlerimiz de maske mesafe kuralına uyarak, temizliğe dikkat ederek pandemi sürecinin bir an önce bitmesi için üzerimize düşenleri yapmaya devam etmeliyiz.

İslam dünyası ve Müslüman milletler çok zor süreçlerden geçiyor, derin acılar ve ağır kayıplar yaşanıyor. Bayram aynı zamanda duaların kabul olduğu müstesna günlerdir; hep birlikte elimizi açalım ve dua edelim. Dünyanın farklı yerlerinde kardeşlerimizin yaşadığı zulmün, baskının, işkencenin, mazlumiyet ve mağduriyetlerin son bulması için Yüce Rabbimize dua edelim.Şunu asla unutmayalım: Bizler insanlığın ümidiyiz! Bu aziz milletin evlatları olarak bayramı kendi adımıza değil, insanlık adına yaşayalım. İnsanlık adına dua edelim. Kurban Bayramınız mübarek olsun

DİYANET-SEN  DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI

Orhan Tekdemir