DİYANET-SEN DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ORHAN TEKDEMİR’İN MESAJI

DİYANET-SEN DOĞUBAYAZIT İLÇE BAŞKANI ORHAN TEKDEMİR’İN MESAJI

Tekdemir yaptığı açıklamada "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı kınıyoruz." dedi.

BASINA VE KAMUOYUNA

Yüzyıllardır İslam’a büyük hizmetler vermiş olan Şeyh Ahmed-i Hani, Halife Yusuf ve Muhammed Celali’nin torunları olan Doğubayazıt halkı her zaman dini değerlere saygılı, örf ve adetlerine bağlı, muhafazakar bir halk olarak Allah’a, Kur’an’a peygambere, İslam dinine ve diğer kutsal değerlere büyük bir saygı ve sevgi ile yaklaşmış ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Fakat hafta sonu ilçemizde çöp kovalarına atılan Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplar bizi son derece üzmüş ve derin bir düşünceye sevk etmiştir. Yüce Allah’ın kelamı olan ve İslam dinin kutsal kitabına yapılan bu çirkin hareketi nefretle kınıyor, yapanları mutlak hakim olan Allah’a havale ediyoruz.

Hangi akıl, vicdan sahibi bir insan böyle bir şey yapabilir diye düşünmekteyiz. Bunun bir CEHALET sonucu yapıldığına inanmak istiyoruz. Şayet bilerek ve isteyerek veya bir provokasyon amaçlı ise  bunun için de yapılacak işlem ayrıdır. Şayet evimizde fazla Kur’an-Kerimler var ne yapabiliriz diye sorulsaydı veya bize haber verilseydi; Bizler evlerde yıpranmış, yırtılmış Kur’an- Kerimleri toplayıp Diyanetin geri dönüşüm tesislerine gönderiyor, gerekli tamir ve tadilat yapılarak tertemiz bir şekilde tekrar ücretsiz dağıtılmak üzere Türkiye’nin her tarafına gönderiyoruz.                                         

İlçemiz Büyük Ağrı Mahallesi Özlem Sokak’ta çöp kovalarına atılan Kur’an-ı Kerim ve dua kitapları ile ilgili araştırmamız devam etmekte olup, konu ile ilgili herhangi bir görgü tanığı, bilgi veya belgeye ulaştığımızda yapanlar hakkında suç duyurusu yapılacak ve gerekli cezaları almaları için konunun takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Orhan TEKDEMİR / Diyanet-Sen İlçe Başkanı