DOĞUBAYAZIT MUTFAĞI İSTANBUL’A MUSTAFA KARAHAN İLE TAŞINIYOR

DOĞUBAYAZIT MUTFAĞI İSTANBUL’A MUSTAFA KARAHAN İLE TAŞINIYOR

Haber:Zeki ERDOĞAN

Hacı Kral Mutfağı İşletmecisi olan ve 37 yıldır bu mesleğe gönül veren Mustafa Karahan, memleketi Ağrı’nın ve Doğubayazıt’ın lezzetlerini İstanbul halkıyla buluşturuyor.

İstanbul- Aksaray’da haftanın 7 günü Özellikle Paça, Aş gırar ve Abdigor köftesi menüsü ile dikkatleri üzerine çeken Hacı Kral Mutfağı’nın işletmeciliğini ise Ağrılı Mustafa Karahan yapıyor. Karahan, ‘’ Doğubayazıt mutfağını İstanbul’a taşıyan kişi benim’’ diye belirtiyor. Ayrıca Doğubayazıt’ta bulunan Güven Lokantası’nın da kendilerine ait olduğunu söylüyor.

KAR ELDE EDELİM GÖZÜYLE İŞ YAPMIYORUZ

Herkesin paça çorbası yapabileceğini söyleyen Karahan, ‘’Ama benim yaptığım paça çorbası nadir bulunur. Yapımı ve sırrı bende kalsın.  Ama şunu söyleyebilirim ki püf noktalarından birisi kaliteli malzeme kullanmaktır. Biz mesleğimizi severek yapıyoruz, sadece kar elde edelim ya da para kazanalım gözüyle bakarak iş yapmıyoruz’’ dedi.

BİR KEZ MAHÇUP OLDUK, BİZE DERS OLDU

Abdigor Köftesi yaparken özellikle etine dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Karahan, ‘’Doğal et kullanmaya özen gösteriyoruz. Doğubayazıt’tan getirdiğimiz eti, özel olarak yaptırıyoruz. Her abdigor köftesinin de eti iyi değil. İlk önce test yapıyoruz, kaliteli ise sunuyoruz. Değilse geri gönderiyoruz. Bir açılış esnasında kötü bir abdigor eti ile yemek yaptık. Mahçup oldum. Ondan sonra kesinlikle kontrol ve testlerini yaptıktan sonra kullanıyoruz. Bize bir ders oldu’’ diye belirtti.