Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Abdullah İlhan’dan Açıklama

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Abdullah İlhan’dan Açıklama

Narinkale Gazetesi

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Abdullah İlhan Sosyal Medya Hesabında uyarılarda bulundu.

Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

TACİRLERİMİZİN DİKKATİNE; Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Seçimi için Mükellefin ve Kamu Sorumlularının bilinci tamdır. Ancak Endişelerimize daha pür dikkate bakmaları ricasındayım. Gelirler dairesinin (vergi daireleri) mükellefi olup olmadığı, mesleki temsil, yada oy kullanıma, kullandırma gibi her hangi mesleki gurup kurumu halinde, iş yerinin aktif olmaması, ticari faaliyetlerinin de mahkemece suça bulaşmamış olması kanuni haklar göz ardı edilmemelidir, buna özenle, isteği dışı komite başkanları o gün orda adaylığını rivayet var mı, yok mu ile hazır olmaması gibi, gibi tüm itiraz haklarımızın muhafaza edileceği ilçe vergi dairesinin ve ilçe seçim kurulunun en üst SORMULUK görevinin yapacağına hiç bir kuşku olmasın. Yarışta adil, usul ve haklarımızın korunması lazım. Özelikle aktif olmayan veya sadece ticaret odasını kaydı olup, Hayvancılık mesleği gibi çeşitli suni bir komite kurup oy kullanma bilinci odanın teknik sorumlusu olduğunu özenle hassasiyeti göstermek memuriyetiniz olduğunu biliyoruz. Aksi taktirde suç ve yüz kızartıcı ahlaki sorumluluktur. Mevcut yönetim tesiri altında kalınmaması gibi kanunlara uygun olması bir mükellefin ve yönetime talip olması ricasındayım. Resmi sayfanızda bu kanunun hatırlatması açık, şeffaf olması endişelere daha 5 ay gibi sürenin olması benim temenni ve dileklerimin beyanı. Hak eden kazanacak. Bizde tebrik etme görevini mutluluk içinde sunacağız. Kim kazandıysa şehire hayırlı olsun duamızı yapıp mutlu sonla bu süreci kapatmış olacağız inşallah. 

Odada mükellefin veya yardımların ücret alındı koçanının üzerinde resmiyet belgesi kayıtlar dahilinde olması kanuni çevresinde olmalı.

Bu doğal beklentileri, olması gerekenleri DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODASI 'NIN SOSYAL MEDYA HESBLARINDA DA BU TEMENNİM VAR. BURDA SUNDUĞUM GİBİ KAMU SORUMLULUK VE SEÇMEN GÜVEN ANLAMINDA ÖNEMLİ HADİSE. SANKİ ATAMA USULU DOĞUBAYAZIT TİCARET VE SANAYİ ODA BAŞKANLIĞI OLMUŞ. BU YÖNTİMİN ÖZELİNDE OLAN BU KURUM. BİZ SEÇMENE SEÇİM TERCİHİNİZİ BAŞARILI İSTEDİĞİNİZ BİRİNE YOĞUNLAŞIR OLUNUZ. SONUC HAK VEREN SIFAT SAHİBİ VE HAK EDEN KAZANCAK. BU SEÇIM DÖNEMİ ESKI SEÇİM DÖNEMİ DEĞİL. BEN TERCÜBEME DAYANARAK GÜVENMENİZİ BEKLİYORUM. 

Son 30 Yılın Son Yönetimi; Hükümet ve AK Parti İle Temasınız Yeni İran Ziyaretlerinde Beni Sevindiriyor. Bu Seferde bu Acilen Programı Gündemde Tutunuz. Halk Kazanıyor. Esas Olan budur.

Seçilmem durumunda yapacaklarım;

1) Gecikmeli aidatların Faizi cezai müeidesi kaldırılacak. imkan varsa (kanunlar ölçüsünde)

2) Ticaret odası kurulu tüm öngörülen, ön yargıları ne varsa bertaraf edilecek. 

3 )Tüm Doğubayazıt esnaflarının Ticaret odasına üye olması için ne gerekiyorsa yapılacak.

4) Hizmetkâr olduğunu bilen ve kabullenmeyi bilenlerle yolculuk başlayacak.

5) Doğubayazıt taraftarı sivil fertleri bizimle olsun ki sevdalılar grubu, fedailer heyeti oluşsun. Önerilerde ve uyarılarını dikkat edip istişareler ile mücadele gücümüz olsun

6) Günü birlikçiler ve serbest sanayi bölge hakkı derdim kaderimiz. (PCR Testi, Gümrük Harcı ve Cevdet Yılmaz beyin iki ülke anlaşması)

7) İran, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi 4 ülkeye çok yakın mesafede oluşu; (Fabrika) İmalat Doğubayazıt'ın gelişmemesi yüz karası. Cumhuriyet tarihin en büyük kaybına sebep olanlar biz hafif ürün sanayi olan tüm Vilayetleri gezecek odamızın çalışanları (Hukuk, Sosyolog ve Makina uzman elamanlar İle) İmalatçılar ziyaret edecek. Bilgilendirecek ürün satıcı pazarlama mantığıyla

Türkiye'de ne kadar holding Sıo'ları varsa iletişime geçeceğiz. Düşünün Edirne'de Cips tarzı ürünü İran veya Afganistan’a satış yapan Sermaye 10.000$ Navlu 3000$ birde dönüş boş gelecek peki Doğubayazıt 200$, 300$ Hem Yurt Dışı Hemde iç piyasada ucuz nakliye gücü Bu farkındalığın cazibesini anlatacağız. Gelişmiş Vilayetlerin oda başkanlarını Doğubayazıt'a davet edeceğim ve Burada Abdigör Köftesi Yiyecekler Bizde Onların Kazançlarını burdan Kazan, Kazan'la İstihdam edecek ortak olacağız. Bir gün gelir tanınmış Holding'lerin Simgesel bayrakları Dalgalanacak Şehrimizde.

8) ZOR OSMAN PAŞA ARKI; projesi ile Doğubayazıt ve suluçam ovasında 49 bin hektar arazi ile Diyadin ve Taşlıçay’dan 15 bin hektar arazi sulanacaktır. Bu projenin yaşama geçirilmesi ile ziraat yeniden canlanacak buna paralel hayvancılıkta canlanacaktır. Ancak bu proje rafa kaldırılmış, raftan inmesi gerekiyor.

Bu proje gerçekleşinceye kadar "Zor Osman Paşa Arkı" projesi gerçekleştirilmelidir  

Artık bu kurak döneminde TÜRKİYE'MİZE FAYDA SAĞLAR BİR PROJE

9- Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek okunun bünyesinde bulun "İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ" Bir türlü yaşama geçirilmedi. Bu nedenle Doğubayazıt'ın eğitim alanına ve ekonomisine büyük katkıları beklenen yüksekokul atıl durumdadır...

10- 15 Temmuz hain darbe girişiminde ilçemizde bulunan 1. Mknz. Piyade tugayında, da  bir kalkışma gerçekleşti. Başbakanımızın yaptığı Askeri üstlerin hangisinde kalkışma yaşandıysa bu askeri yerlerin kamu ihtiyacı olan yerlere dönüştürülmesi ile ilgili açıklamaları vardır. Konuyla ilgili açıklamaları vardır. Konuyla ilgili gerekenin ve yapılması ne ise (yurt, okul, sağlık ocakları Vs. Bir kısmının üniversiteye tahsis edilmesi gibi ilçemize estetik kazandıracaktır.)

11-Başbakan Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde Ağrı’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ağrı Erzurum arasının demir yolu ulaşımının yapılması ile ilgili açıklamaları vardır. Bu konu hakkında halkımızın beklentisi bulunmaktadır.

12-İhracatçılar, Doğubayazıt Vergi Dairesinde “iade edişlerde” çok zorluklarla karşılaşıyorlar. Vergi Dairelerinde halen personel sıkıntısından dolayı ayları, yılları bulan hak edişler sorunu vardır.

13-İlçemiz ile Diyadin arası 40 km. gibi kısa bir mesafe vardır. İlçemizde yapılacak detaylı bir sondaj çalışmasında sıcak suyun buradan da çıkacağına inancımız vardır.

14-Doğubayazıt oto galeri Alış-Satış pazarı ve Gıdacılar satış toptan depoları yapılacak.

15) Canlı hayvan kesiminin Doğubayazıt yapmalı artık Iğdır'a kasaplarımız hayvanları gitmeyecek Belediye ile odamız ortaklık teklifini yapacağız.

16 Aile arge çalışması mutlaka yapılacak. Her aile ferdinin ihtiyacı ne gerekirse sorunlarına çareler bulunacak.

SEVGİ VE SAYGIYLARIMLA

ABDULLAH İLHAN

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı