Eğitim Bir-Sen 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

Eğitim Bir-Sen 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutladı

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Yönetim Kurulu üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Gününde Doğubayazıt İlçe Temsilciliğinin ev sahipliğinde üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programda Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf YARDIMCI Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdurrahman ASLAN, Başkan Yardımcıları Süleyman GÜMÜŞER, Yakup ERGÜL ile Doğubayazıt İlçe Temsilcisi Veysel GÜMÜŞ, Diyadin Temsilcisi M.Salih ADIGÜZEL, Taşlıçay Temsilcisi Halil AKIL hazır bulundu.

Programa katılan öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman ASLAN, “Türkiye’de daha nitelikli bir eğitim için çalışmalar yapılıyor, yeni uygulamalar getiriliyor. Bütçede en fazla pay eğitime ayrılıyor ancak bunların gerçeklemesi için eğitimin aktörleri olan öğretmene maddi ve manevi olarak daha fazla önem verilmesi gerekmektedir” dedi.

Öğretmenliğin fedakârlık mesleği olduğunu ifade eden Abdurrahman ASLAN, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öğretmenlik fedakârlık mesleğidir. Öğretmenlikte en önemli etken moraldir. Bir öğretmenin morali ne kadar yüksekse eğitime o kadar çok katma değer katar, dersi o kadar verimli geçer. Öğretmenler kendileriyle ilgili iyi cümleler duymak ister. Medyada ve siyasette öğretmenin olumsuzlukları gün yüzüne çıkartılıyor. Bazı münferit olaylar koca bir mesleğe mâl ediliyor.  Bu da öğretmenlerimizin moral ve motivasyonunu bozuyor.”

Aslan, Eğitim-Bir-Sen olarak, bu vesileyle,

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi,

Sözleşmeli Öğretmenlerin tayın ve özlük haklarındaki sıkıntılar,

Erkek kamu görevlilerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu,

Öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik,

Ek ders esaslarındaki adaletsizlikler,

Öğretmen açığı, atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşanan problemler,

Öğretmene şiddet gibi,

Öğretmenlik Meslek kanunu; çözüme kavuşturulması gereken sorunların bir an evvel aşılmasını ümit ediyor; öğretmenlerin gönülden katılacakları, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle, tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü günlere erişmeyi diliyoruz dedi.

, “Yoluna dikenler döken ellerin

Gün gelir görülür hep kuruduğu” dizesi doğrultusunda ortaya koyduğu gayretle; katsayı, üniversitelerdeki başörtüsü zulmü, Milli Güvenlik Dersi ve fişlemeler, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması, din eğitiminin önündeki engeller, 82 model kılık kıyafet yönetmenliği başta olmak üzere can yakan birçok sorunun çözümüne katkı sunmuş; geçmişin kirli bakiyesinin ortadan kaldırılmasının yanında sözleşmeli öğretmenlerin 2011 yılında kadroya geçirilmesi ve toplu sözleşme hakkının alınması gibi kamu çalışanlarının hayatında dönüm noktası olacak kazanımlara da imza atmıştır.

-Nöbete ücret

-Milli Bayramlarda ve genel idari günlerde ek derslerin kesilmemesi

-Hafta sonları izin almaksızın il dışına çıkma

-Sınav ücretlerinin 5 ek ders saati yerine 190 tl ye çıkarılması

-Çocuğu burs alan çalışanın aile yardımının kesilmemesi

-İl disiplin kurullarında sendika yetkilisinin bulunması

-Hacca gitmek isteyen kişinin 1 aylık ücretsiz izne ayrılması hakkı tanınması

-Okul müdürlerinin 20 saat ek ders alanların 24 saate çıkarılması

-Sözleşmeli Öğretmenlere zorunlu 4+2 nın  3+1indirilmesi, iki eş öğrt. İse eş Özrü, sağlık Özrü ve izinlerin kadrolu öğrt. Eşitlenmesi

 Biz sözleşmeli Öğretmen İstihdam şeklini ne doğru ve nede insani bulmuyoruz. İnsanları eşi ile işi arasında tercihe zorlamamalıyız.

İstihdam dan güçlük çekilen bölgelerde teşvik sistemi daha etkili olacağını düşünüyoruz.

- Ülkemizin en büyük sorunlarından biri haline gelen kamuda kılık ve kıyafet dayatmasının ortadan kaldırılması için elini taşın altına koyarak “Özgürlük İçin 12 300 bin İmza ses getirmiş ve bu yönetmenlikte kısmen değiştirmek zorunda kalmıştır.  Eğitim-Bir-Sen,  ‘kamusal alan’ yalanının da bitmesi için bütün gücüyle çalışım ve bununda başarmıştır.

“Ölüm bir tohumsa kefen zarında

Gün olur fışkırır bir orman olur”

mısralarını haklı çıkarırcasına bir tohumda bir fidanı, bir fidanda bir ormanı düşleyerek yoluna kararlılıkla devam eden Eğitim-Bir-Sen, her geçen gün büyüyerek gücüne güç katmaktadır. Kuruluşumuzdan bugüne kadar Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı, eski Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Erol Battal’ı, İlimizde Salih AKDOĞAN, Kamuran UĞUR başta olmak üzere ve ahrete irtihal eden diğer bütün teşkilat mensuplarımızı bir kez daha rahmetle anıyor; gücümüzü oluşturan bütün üyelerimize ve onu temsil eden teşkilatımıza teşekkür ediyoruz,'' dendi.