ERDAL BOZKURT'TAN AÇIKLAMALAR

ERDAL BOZKURT

Narinkale Gazetesi

Doğubayazıt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan adayı Erdal BOZKURT seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları sıraladı.

1. Bildiğiniz gibi ilçemiz İran gibi uluslararası bir sınır kapısında bulunmasına rağmen, ilçemize yıllardır beklediğimiz yolcu giriş çıkışı olmamaktadır. Doğubayazıt’a gelmek isteyen vatandaşlar Van Köprüköy sınır kapısından geçerek ilçemize gelmektedirler. Bu hepimiz için büyük bir zaman ve emek kaybıdır. Bu vatandaşlarımız neden direkt Doğubayazıt’a değil de Van üzerinden geliyorlar? Bize fırsat verildiğinde bu konu ile ilgili gereken ne varsa yapılacak ve ilgili merci ve kurumlarımız ile iletişim sağlanarak vatandaşlarımızı ve o güzergahta çalışan Kooperatifimizin yolcularını direkt Tebriz den almasının sağlayacağız.

2.  Esnaflarımıza kredi kefalet kooperatifi üzerinden verilen esnaf kredilerinin gayrimenkul, tapularının yanı sıra araç ruhsatlarının da teminat olarak verilmesi hususunda gereken çalışmalar bilfiil yapılacak.

3. İlçemizin nüfusunun kaldırabilecek sayıdan daha fazlası mevcut olan T plaka sayılarının korunması hakkında gereken çalışmalar hızla yapılacak.

4. Taksi, dolmuş ve diğer kooperatif esnafımızın konaklayabilecekleri durak ve park alanları iyileştirilecek ve yaşanabilir bir hale getirilecektir.

5. K-J-M Plakaları hakkında gereken çalışmalar yapılacak.

6.  Odamızın ihtiyaç sahipleri esnafına belli bir bütçenin ayrılması çalışmaları süratle yapılacak.

7. Başta taşımalı eğitim olmak üzere personel ve öğrenci taşımacılığı yapan esnafımızın lehine olabilecek tüm çalışmalar için gerekli adımlar atılacaktır.