IĞDIR ESKİ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. DURSUN AKDEMİR’DEN ZENGEZUR ÇALIŞTAYINA DESTEK

IĞDIR ESKİ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. DURSUN AKDEMİR’DEN ZENGEZUR ÇALIŞTAYINA DESTEK

-Narinkale Gazetesi-

Iğdır eski Milletvekili Prof. Dr. Dursun Akdemir “Zengezur Koridoru’nun Bölgesel Kalkınma ve Ekonomik Büyümede Stratejik Önemi” ile ilgili çalıştayın değerli olduğuna vurgu yaparak, milletvekili olduğu yıllarda konuyla ilgili yaptığı çalışmalara dikkat çeken basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Dursun Akdemir’in açıklaması şöyle:

“Iğdır’lı Hemşehrilerime Duyuru

Iğdır’da, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde, 16-18 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Zengezur Koridoru’nun Bölgesel Kalkınma ve Ekonomik Büyümede Stratejik Önemi” konulu çalıştay yapılacağı haberini duyunca çok önemsedim. Bu nedenle konu hakkında görüşlerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle, organize eden kuruluşları kutluyor ve konuşmacılara çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu çalıştayda konunun önemini ve özelliklerini gerekçe ve kanıtlarıyla uzmanları tartışacaklardır ve yapılması gereken uygulamalara yol gösterici olacaklardır. Çalıştayın olumlu sonuçlar üretmesini umuyor ve temenni ediyorum.

Söz yerine gelmişken, Kars-Iğdır-Nahçıvan çevrelerini ilgilendiren ve ayrıca bölge devletlerini de ilgilendirecek olan TBMM çalışmalarımı gündeme getirerek bu çalıştayla bağlantı kurmaya çalışacağım.

Yasama görevi ve yetkileri ile sorumlu olduğum dönemde öngörülerim beni eninde sonunda birgün barış zamanının geleceğine inandırıyordu. Dolayısıyla, Türkiye’nin Nahçıvan'a garantör olarak desteği ile ülkemizin Nahçıvan-Ermenistan üzerinden Azerbaycan’da Bakü'ye ulaşarak ve buradan Hazar Deniz'ini aşıp Çin'e kadar demirden ve karadan ipekyolu ile ulaşacağına dair olan inancım gerçeğe döndü. Bu nedenle, aşağıda sunacağım çalışmalarımın kanıt belgeleri (EK-1 ve Ek-2) bu tür çalıştaylara vesile olması öngörülerimin doğru olduğunu gösteriyor. Düş şimdi gerçek oluyor. Ne mutlu!

Bu çalışmalarımı Iğdır basını aracılığı ile hemşehrilerime duyurmamın nedeni, yıllar önce gündeme getirerek devlet yetkilileri ve görevlilerine hazırlık yapma fırsatını sunduğumu bildirmektir.

Tüm hemşehrilerimizin Zengezur Koridoru Çalıştay'ına ilgi duyarak katılmalarının beklenen sonuca fayda sağlayacağına gönülden inanıyor, çalıştaya katkısı olan herkese sağlıklı çalışmalar ve gelecekler diliyorum.”

 Prof. Dr. Dursun Akdemir

TBMM 22.Dönem Bağımsız Iğdır

Milletvekili ve Başkanlık Divanı Üyesi