İŞKUR’DAN 'İSTİHDAM DESTEKLERİ' TOPLANTISI

İŞKUR’DAN

Ağrı Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, İlçe Milli Eğitim Konferans Salonunda 'istihdam destekleri' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ağrı Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, İŞKUR tarafından verilen istihdam desteklerini katılımcılara aktardı.

Desteklerin, işbaşı eğitim programı, işbaşı eğitim programı teşviki ve istihdam teşvikleri şeklinde üç grup halinde planlandığını aktaran Güven, şunları kaydetti:

"Bütün bu desteklerimiz, küçük bir dükkan sahibinden tutun, büyük bir işletmeye kadar istihdam olanaklı iş yeri olan herkesi kapsıyor. İŞKUR, sağladığı eğitim programlarıyla da nitelikli eleman ihtiyacı ve sigorta primi gibi bir çok konuda işverenin maliyet yükünü en aza indiriyor. Bizim tek gayemiz, söz konusu desteklerle istihdamı artırarak ülkemizin üretim gücünü daha da yukarılara çıkarmak."

Toplantıya, Kaymakamımız Zafer Engin, Ağrı Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Tanrıkulu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer İsmailoğulları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.