İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Nuri Şimşek oldu

İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu

Haber:Zeki ERTOĞAN

2006 yılında Ümraniye Ağrılar Derneği,  Gaziosmanpaşa Ağrılılar Derneği, Sultanbeyli Ağrılılar Derneği, Kocataş Köy Derneği ve Sancaktepe Ağrılılar Derneği’nin bir araya gelmesiyle kurulan ve bünyesinde İstanbul’da faaliyet gösteren 55 tane Ağrı derneği barındıran İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Federasyon binasında gerçekleştirilen genel kurul açılış yoklamasıyla başladı. Yoklamanın ardından divan seçimi, faaliyet ve denetim raporunun okunup oylanması, tahmini bütçenin görüşülmesi gerçekleştirildi. İki başkan adayının yarıştığı genel kurulda kürsüye ilk olarak 2019-2022 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Osman Dinçer çıktı.

DİNÇER: KORONA TÜM DÜNYADA OLDUĞU GİBİ BİZİ DE SOSYAL AÇIDAN ENGELLEDİ

Dinçer burada gerçekleştirdiği konuşmasında, “Dünyada bela olan hastalık korona tüm dünyada olduğu gibi bizi de sosyal açıdan engelledi. Daha önce verdiğimiz vaatleri gerek hastalıktan dolayı gerek yönetim eksikliğinden dolayı yerine getiremediğimiz bazı projelerimiz vardı. Şimdi ilerisi için düşüneceğimiz projelerimiz var. Tüm derneklerimizi bir araya getirmek, İstanbul’da kapsamlı olarak Ağrı geceleri yapmak, yeni bir yer almak, talebelerimize burs sağlamak, ihtiyaç sahiplerimize dernekler aracılığıyla ulaşmak ve yardım sağlamak, Ağrı tanıtım günler, yapmak ve iş adamlarımızı, bürokratlarımızı, siyasetçilerimizi, hukukçularımızı bir araya getirip tanıştırmayı sağlamak için sizlerin de desteğinizle tekrar adayım.” ifadelerini kullandı. 

ŞİMŞEK: HİZMET ETMEYECEKSEM BANA OY VERMEYİN

Dinçer’in ardından kürsüye çıkan Mehmet Nuri Şimşek konuşmasında, “Federasyonda çok emek harcadık, bugüne gelmesi için canla başla çalıştık. Osman başkanı eleştirmek için konuşmuyorum, şimdiye kadar bakıyorum hiçbir işlem yapılmadı. Federasyon başkanı olan adam bugün herkesle birlik beraberliği sağlama amacıyla herkesle birebir diyalog kurması gerekirken maalesef hep tek başımıza şikayet ediyoruz. Bunların olmaması gerekiyor. Birlik beraberliği sağlayabilmek için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum. Mehmet Nuri Şimşek olarak ben size hizmet etmeyeceksem bana oy vermeyin. Mehmet Nuri Şimşek size hizmetkarsa oy verin, destek verin. Biz ancak birbirimizi seversek, sayarsak, birlik beraberliğimizi korursak var oluruz. Önümüzde bir seçim var, bizim federasyon olarak ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Belediyelerde meclis üyesi çıkarmamız lazım. Bugünden itibaren federasyonun çatısı altında hep beraber birlik ve beraberliğimizi sağlamamız lazım.Bizim plan ve projemiz var ve uygulamak istiyoruz. Biz size hizmetkar olmaya varız.” dedi.

YENİ BAŞKAN MEHMET NURİ ŞİMŞEK

Adayların konuşmalarından sonra oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Mehmet Nuri Şimşek, Osman Dinçer’in karşısında oy çokluğuyla yeni başkan seçildi.

Federasyonun yeni başkanı Şimşek, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, “Zor bir görev. Allah bizi sizlerin karşısında utandırmasın. Bayrağı en üst seviyeye çıkarana kadar canla başla çalışacağız. Size layık olmaya çalışacağız.” dedi.

Sandıkta rakip olan Şimşek ve Dinçer oylamanın ardından Ağrı Yaşam TV ekranından birlikte röportaj vererek centilmenlik örneği sergilediler. Şimşek ve Dinçer birlikte verdikleri demeçte sonuç fark etmeksizin kazananın Ağrı ve Ağrılılar olduğunu belirterek seçimlerin bir bayrak yarışı olduğunun mesajını verdi.

AĞRI DERNEKLERİ FEDERASYONU HAKKINDA

İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu 2006 yılında Ümraniye Ağrılar Derneği,  Gaziosmanpaşa Ağrılılar Derneği, Sultanbeyli Ağrılılar Derneği, Kocataş Köy Derneği ve Sancaktepe Ağrılılar Derneği’nin bir araya gelmesiyle kuruldu. Hizmet yolculuğuna 5 dernekle başlayan Ağrı Dernekler Federasyonu’nun bünyesinde İstanbul’da faaliyet gösteren 55 tane Ağrı derneği mevcut.

İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu’nun kurucu başkanlığını Rıza Demir yaptı. Görevini başarıyla sürdüren Rıza Demir, görevi  olağan genel kurulda Hikmet Öztürk’e bıraktı.  2 yıl başkanlık görevini sürdüren Hikmet Öztürk hastalık nedeniyle görevini Orhan Baydar’a bıraktı. Aynı zamanda Ümraniye Ağrılılar Derneği Başkanı olan Orhan Baydar başkanlık görevini 1 yıl sürdürdü. Başarılı hizmetler veren Orhan Baydar 2009 yılında başkanlık görevini bıraktı.

Baydar’dan sonra İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu başkanlık görevini Avukat Mehmet Bayram devir aldı. Avukat Mehmet Bayram 2009 ile 2015 yılları arasında bu görevi yürüttü. Avukat Mehmet Bayram’dan sonra Nesim Aslan başkanlık koltuğuna oturdu.  Nesim Aslan 2015 yılında üstlendiği görevi 2019 yılında bıraktı. 2019 yılında Osman Dinçer yapılan olağan kongrede İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu başkanı olarak seçildi. Dinçer görevini 24 Nisan 2022’de yapılan kongre ile Mehmet Nuri Şimşek’e devretmiş oldu.