Karbonhidrat Bağımlılığına Kesin Çözüm ve Asırlardır Yapılan Diyet Yemeği ‘’Abdigör Köftesi’’

Karbonhidrat Bağımlılığına Kesin Çözüm ve Asırlardır Yapılan Diyet Yemeği ‘’Abdigör Köftesi’’

Karbonhidratlar vücudunuzun ihtiyaç duyduğu ana makro besinlerden biridir. Aslında, tüm makrobesinler arasında, karbonhidratlar vücudunuzun hücreleri, dokuları ve organları için tartışmasız en önemli enerji kaynağıdır. Karbonhidratları düşündüğünüzde, genellikle akla gelen ilk gıda türleri kek, kurabiye, hamur işleri, beyaz ekmek, makarna ve pirinç gibi rafine karbonhidratlardır. Bununla birlikte, birçok sağlıklı gıda aynı zamanda meyveler, sebzeler, baklagiller ve tam tahıllı ekmekler, makarna ve pirinç gibi karbonhidratlardır.

Peki karbonhidrat isteklerini nasıl fethedebiliriz.

  • Önce protein ile başlayın. Et, yumurta, soya peyniri ve fasulye de dahil olmak üzere hem hayvansal hem de bitkisel protein kaynakları, daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olmaktadır.
  • Lif açısından zengin meyve yiyin. Meyve içindeki lif sizi doyurmakla kalmaz, aynı zamanda tatlı isteğinizi gidermeye yardımcı olabilir.
  • Su Tüketin. Dehidrasyon (susuzluk) tuz arzusunu tetikleyebilir. Birçok tuzlu gıda karbonhidrat bakımından da yüksek olduğundan, gün boyunca içilen su her iki gıda türü için istekleri önleyebilir.
  • Harekete geç. Aktivite seviyelerinizi adımlar, kuvvet antrenmanı veya seçtiğiniz herhangi bir başka egzersizle artırmak, beyninizde karbonhidrat isteklerinizi kesintiye uğratabilecek iyi hissettiren endorfin salınımını tetikler.
  • Tetikleyicilerinizi tanıyın. Hangi gıdalardan kaçınmanın en zor olduğuna dikkat edin ve kendinizi bu tetikleyici gıdaların etrafında bulurken kısıtlamaya çalışın.
  • Kendinize iyi bakın. Kimse mükemmel değildir. Kendinizi bir karbonhidrat özlemine teslim ederseniz, bir dahaki sefere neler yapabileceğinizi düşünün.

Doğubayazıt, İshak Paşa Sarayında Paşa İçin Pişirilen 400 Yıllık Diyet Yemeği Olan ‘’Abdigör Köftesi’’

Malzemeler

  • Sığır Eti (Bonfile)
  • Pirinç
  • Soğan
  • Tuz

Hazırlanışı

Etler tuzlanarak taşın (sal) üzerinde 2 saat dövülerek sinirlerinden ayıklanır.Taş yok ise robotunuzda (yükse devirde) yapabilirsiniz krema haline gelinceye kadar karıştırın. Ardından içine kuş başı doğranan soğanı ekleyin tekrar elinizle bulamaç haline getirin ve köfteleri portakal büyüklüğünde avucunuzda yoğurun kaynar suya bırakıp 1 saat haşlayın. Sonrasında haşlanan köftelerin suyuna nişastası az olan pirinç ekleyin. Kapağı kapatarak 15 – 20 dakika pişirin ve servis edin afiyet olsun.

Besinler İlacınız Olsun

Esenlikler Dilerim.