KORONAVİRÜS (KOVİD-19) SALGIN RİSKİ - AĞRI’DA TEDBİRLER.. -Erhan BAYDAR-

KORONAVİRÜS (KOVİD-19) SALGIN RİSKİ - AĞRI’DA TEDBİRLER.. -Erhan BAYDAR-

DÜĞÜNLER, TAZİYELER, EŞ DOST ZİYARETLERİ, PİKNİK ALANLARINDA TOPLU ZİYAFETLER, TEDBİRLER OLSA BİLE RİSKİ ARTTIRIYOR

-Erhan BAYDAR-

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu, Kovid-19 salgını nedeniyle Kurban Bayramı öncesi bazı ek tedbirleri içeren kararlar almıştı.

Ayrıca önceki gün Ağrı Valiliği, Vali Yardımcısı Ramazan Cankaloğlu başkanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelenin daha etkin sürdürülebilmesi amacıyla Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu oluşturduğunu açıkladı.

Filyasyon takip Kurulu izolasyona tabi tutulan hastaların 14 günlük takibi ile "Uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri, işletmeciler, organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenecek. İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları ilgililere tebliğ edilecek, tedbirlere riayet etmeleri hususunda uyarılacak. Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri marifetiyle denetimler gerçekleştirilecek; birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde bir gün süreyle faaliyet durdurma, dördüncü ihlalde ise 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak."

Son günlerde Ağrı ve ilçelerinde salgın riskinin arttığı haberleri ile tespit edilen hasta sayısı artışı yeni ek tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldı.

Aylardır bulaşıcı hastalıktan kurtulmak için tedbirler alınmaya çalışıldı, tüm vatandaşların maske, sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyma ve gerekmedikçe evden çıkmamaları tavsiyelerinde bulunuldu.

Neticede sadece alınan kararlar yetmez, herkesin bu riski iyi anlayıp kendisi, ailesi ve çevresinde uygulaması gerekir.

Pozitif çıkan hasta sayısının artması, rehavet ve alınan kararlara uyulmadığını göstermektedir.

Özellikle Doğubayazıt yaz aylarında yerli ve yabancı turistin yoğun olduğu, aynı zamanda komşumuz İran ile giriş çıkışların arttığı bir ilçedir.

Düğünler, taziyeler, eş dost ziyaretleri, piknik alanlarında toplu ziyafetler, tedbirler olsa bile riski arttıracak etkenlerdir.

Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, bazı vatandaşlarımız bu kurallara bilerek veya bilmeyerek uymamakla, daha doğrusu bu salgın hastalığın, bu musibetin vahametini çok ciddiye almamakla “KENDİLERİ VE SEVDİKLERİNİN SAĞLIĞI” için yanlış yapmaktadırlar.

Bu sıkıntılı günlerde İl ve ilçelerde sağlık kurullarınca alınan kararlara uyalım. Çarşıda pazarda özellikle topluluklarda maske - sosyal mesafe kuralına uyalım.

Tedbirimizi alalım. Takdir Cenab-ı Hakkındır..

Hastalara şifa, vefat edenlere Allah’ta rahmet diliyor, bu salgının bir an önce bitmesini diliyoruz.

LÜTFEN KURALLARA UYALIM. ” Sağlıklı Günlere..