Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda Muhammed Esed Can birinci oldu

Kur

Narinkale Gazetesi

İlçemizde Merkez Vaizi olarak görev yapmış olan Erzurumlu Bayram Can hocamızın değerli evladı Hafız Muhammed Esed Can Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci oldu.

TRT tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen 'Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın büyük finali Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe'de gerçekleştirildi. Final programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam coğrafyalarında yaşanan insani sorunlara değindi, "Kur-an’ın rehberliğine her şeyden fazla ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

TRT 1 ekranlarında bir Ramazan klasiği haline gelen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın büyük finali Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadir Gecesi’nde ekrana gelen yarışmanın büyük finalinde Kur’an ziyafeti yaşandı.

Final programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, YÖK Başkanı Erol Özvar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve çok sayıda davetli yarışmacıların heyecanına ortak oldu.

Sekizinci sezonun birincisi Hafız Muhammed Esed Can oldu

“Kur’an-Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, bu yıl da Ramazan ayının manevi havasına ayrı bir değer katıp izleyicilere Kur’an ziyafeti yaşattı. Final gecesinde yarışmanın sunuculuğunu Bekir Köse üstlenirken Dr. Mehmet Ali Sarı, Osman Egin ve Halil Necipoğlu ise jüri koltuğunda yer aldı. “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” sekizinci sezonda Hafız Muhammed Esed Can, 7 finalistin arasında birinciliğe layık görülen isim oldu. Yarışmada ikinciliği Süleyman Talha Cuhadar, üçüncülüğü ise Duhan Berkan Karadeniz elde etti. Dereceye girenler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı.