KUR'AN ÖĞRENME İSTEĞİ 'ENGEL' TANIMIYOR

KUR

Haber:Narinkale Gazetesi

Doğubayazıt İlçe Müftülüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile açılan İşitme Engellilere yönelik Kur'an Kursu ilk meyvesini Dilara Akkuş ile verdi.

Dilara Akkuş için 2.Aile Destek Merkezinde düzenlenen törende İlçe Müftüsü Adem Özdemir "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engellilere yönelik manevi danışmanlık hizmetleri kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin usul ve esasları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Engellilere Yönelik Manevi Danışmanlık Hizmetleri Yönergesi doğrultusunda ilçemizde bulunan 2. Aile Destek Merkezinde işitme Engellilere yönelik ilk defa bir Kur'an Kursu açtık. Şu anda beş öğrencimiz kursa devam ediyor. Bu öğrencilerimizden Dilara Akkuş'un Kur'anı Kerime geçmiş olmasının sevincini hep beraber yaşıyoruz. Kendisinden işaret diliyle Fâtiha suresini dinledik. Kur'an-ı Kerim'i dinlemenin lezzeti tarif edilemez. Ama Dilara kızımızın İşaret Diliyle okuduğu Kur'an-ı Kerim apayrı bir güzelliğe sahipti. İlçe Müftümüz Özdemir, Sevgili Peygamberimiz "Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” (Buhârî, Fezâilü’l-Kur’ân 21) buyurduğunu ifade ettikten sonra bize ve ilçemize bu güzelliği yaşatan başta İşitme Engelli öğrencimiz Dilara Akkuş'a, ona Kur'an okumasını öğreten Kur'an Kursu Öğreticimiz Dilan Özer hocamıza, SYDV Müdürü Mehmet Arvas’a 2. Aile Destek Merkezinin tüm idareci ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Tören sonunda İlçe Müftüsü, Adem Özdemir Dilara Akkuş'a bir Kur'an-ı Kerim, SYDV Müdürü Mehmet Arvas ise bir tablet bilgisayar hediye ettiler. Programa katılanlardan ayrıca Dilara ve diğer İşitme Engelli öğrencilerimize çeşitli hediyeler sundular.