Milletvekili Çelebi’den "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı

Milletvekili Çelebi’den

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, demokrasinin işlerliği için kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunmasını sağlayan tüm basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum” dedi.

 

Milletvekili Ekrem Çelebi, 10 Ocak’ın, vatandaşın haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz, yaz kış, sıcak soğuk demeden çalışan gazeteciler için özel bir anlam taşıdığını söyledi. Basın mensuplarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda önemli görevler üstlendiğini kaydeden Çelebi, son yıllarda hayata geçirilen reformların Türk basınının daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını sağladığını belirtti. Milletvekili Çelebi, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Basın mensuplarımız adeta hepimizin gözü, kulağı, eli ayağı durumundadır. Basın mensuplarımızın bu ulvi görevi yaparken meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları kamuoyu tarafından beklenmektedir. Demokrasinin işlerliği açısından kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşların haber alma hakkının korunması da büyük önem taşımaktadır. 10 Ocak, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için sadece Türkiye'de kutlanan bir gün olmanın dışında, haber uğruna görev başında hayatını kaybeden gazetecilerin anıldığı bir gün olma özelliği de taşımaktadır. Bu vesileyle; meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak doğru bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapan ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam eden tüm basın emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.”