Rektör Alma’dan Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Ziyaret

Rektör Alma’dan Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine Ziyaret

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek Üniversitemizin yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili çeşitli görüşmelerde bulundu.

Atatürk Üniversitesi Klinik Diş Hekimliğine bağlı olan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Protetik ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalları hakkında fikir alan Rektör Alma aynı zamanda yeni yapılacak Diş Hekimliği Fakültesi binası için bina dizaynı, laboratuvar altyapısı ve malzemeler hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında, 06/02/2021 tarihli ve 31387 sayılı Resmi Gazete ‘de yayınlanan 05/02/2021 tarihli ve 3519 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile kurulan Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi hakkında Atatürk Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recep Orbak'tan da detaylı bilgi ve öneriler alındı. Prof. Dr. Orbak, Atatürk Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalında, periodontal hastalıklarda teşhis yöntemleri, dişeti hastalıkları, dişeti büyümeleri, dişeti çekilmelerinin tedavileri, rejeneratif cerrahi, implant uygulamaları ve periodontal mikrobiyoloji konularında araştırmalar yapıldığını ifade etti. Yapılan ikili görüşme çerçevesinde Prof. Dr. Orbak, Periodontoloji Kliniğinde; periodontal tedavinin başarılı olması ve kazanılmış dişeti sağlığının korunması için ağız-diş bakımının önemi vurgulanarak, hastalara ağız-diş bakımlarını nasıl yapacakları ayrıntılı bir şekilde anlatılmakta olduğunu belirtti. Ziyaret kapsamında Rektör Alma, Periodontoloji Anabilim Dalında bulunan; 10 tanesi öğrenci kliniğinde, 7 tanesi öğretim üyesi kliniğinde ve 3 tanesi ameliyathanede olmak üzere toplam 20 adet üniteyi de yerinde inceledi.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci alımına başlaması düşünülen Iğdır Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çerçevesinde Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile karşılıklı iş birliği ve ortak gerçekleştirilebilecek projeler hakkında da birtakım görüşmeler gerçekleştirilirken ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.