YAŞAMA SEVİNCİ DOĞUBAYAZIT ENGELLİLER DERNEK BAŞKANI OKTAY TOPÇİ’NİN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

YAŞAMA SEVİNCİ DOĞUBAYAZIT ENGELLİLER DERNEK BAŞKANI OKTAY TOPÇİ’NİN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Narinkale Gazetesi

3 Aralık Dünya Engelliler gününde tüm engelli kardeşlerimin Engelliler Günü kutlu olsun..

Aslında Engelliler Günü bir gün değil de 365 gün olmalı.

Engelli kardeşlerimizi her zaman hatırlayıp yanlarında olmalıyız. Engellilerin önündeki engeli kaldırırsak engelli kardeşlerimize erişebilirlik Eğitim sağlık spor ve benzeri gibi etkinliklerde yardımcı oluruz.

Bir engelli olarak da aslında engellimizi unutup önümüzdeki engellerle buluşuyoruz.

Her birey gibi bizler de her alanda her sahada rahatlıkla girip çıkmamız gerekiyor bunun için hep beraber tüm engelleri kaldırmaya çalışalım.

Şöyle diyoruz hepimiz birer engelli adayıyız.

Eğer birer engelli Adayı isek kendimiz için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Dünyaya Hayata birde engellerin penceresinde bakmak gerekiyor. Aslında bir gün böyle gözlerimizi kapatarak veyahutta bir ayağımızı bağlayarak ve orta bir tekerlekli sandalyeye oturarak bir günümüzü geçirirsek engelli kardeşlerimizi daha çok iyi anlayacağınızı düşünüyorum tek temennimiz dünyada ülkemizde bölgemizde engelli oranın sıfırın altında düşmesi.. Eğer engelli oranımız azalırsa engelli sorunumuz da o kadar çabuk çözülür yani sorunu sorunla çözmeye çalışıyoruz hepimizin üzerine düşen görev Engele sebep olan unsurları tespit ederek ve engelli oranlı aza düşürmek bunun için işte akraba evliliği kan uyuşmazlığı küçük yaşta evlilikler iş kazaları olaylar çatışmalar alkollü araç kullanmak Trafik kurallarına uymamak Ehliyetsiz araç kullanmak emniyet kemeri takmadan bunlar hepsi birer etken birer sebeptir lütfen engeli ve ölümlere sebebiyet veren bu unsurlardan kaçınalım. Biz engellilerin en büyük isteği toplumla birlikte hareket etmek toplumla birlikte yaşayabilmek ve her yere erişebilmektir. Şahsi görüşüm engelli yoktur engel vardır.

Hadi gelin el ele verelim engelsiz bir ülke inşa edelim tüm engelli kardeşlerim engelli gününü kutlayarak tüm bireylere de engelsiz bir hayat temenni ediyorum.

Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Dernek Başkanı Oktay TOPÇİ