Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Aslan: "Rahat Bir Nefes İçin Sigaranın Bırakılması Gerek"

Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Aslan:

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Yeşilay Ağrı Şube Başkanı Cihangir Aslan, sağlıklı bir toplum için herkesin bu mücadelenin bir parçası olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 15 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 26,5'nin sürekli olarak sigara kullanma alışkanlığının olduğunu dikkat çeken Aslan, rahat bir nefes için sigaranın bırakılması gerektiğini kaydetti.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Yeşilay'ın bugüne dikkat çekmek için "O nefes sana lazım olacak" kampanyası başlattığını ve film hazırladığını belirten Aslan, sağlıklı bir gelecek için çalışmalarının kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

Bağımlılıkla mücadele için Yeşilay'ın bir asırdır çalıştığını ifade eden Aslan, "O nefes sana lazım olacak sloganıyla bir de film hazırlayan kurum, herkesi sigarasız bir yaşama davet etti. Bir asırdır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay, tütün ve tütün ürünleri kullanımının bireysel ve toplumsal yıkıcı zararlarına dikkat çekerek, sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir gelecek için herkesi bu mücadelenin bir parçası olmaya davet eden çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor." dedi.

Aslan, "Yeşilay olarak 100 yıldır olduğu gibi Coronavirus salgını döneminde de bağımlılıklardan uzak ve iyi bir yaşam için çalıştık. Şimdi normalleşmenin başladığı bu dönemde de tütünden uzak durmanın çok önemli olduğunu vurguluyor ve yeni kampanyamızla ‘O nefes sana lazım olacak’ diyoruz.

TÜİK'in Türkiye Sağlık raporuna göre hala 15 yaş üzeri nüfusun yüzde 26,5’i her gün tütün mamulü kullanıyor.

Biz Yeşilay olarak bu bireylere sigarayı bırakabileceklerini hatırlatmak istiyoruz ve 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle herkesi sigarayı bırakmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.