Zerdeçal ve Kurkumin'in Bilimsel Sağlık Faydaları

Zerdeçal ve Kurkumin

Birçok baharat gibi, zerdeçal ( Curcuma longa ) geleneksel tıpta uzun bir kullanım geçmişine sahiptir. Bu lezzet dolu baharat, öncelikle Hindistan'daki ve Güneydoğu Asya'nın diğer bölgelerindeki çiçekli bir bitkinin rizomlarından veya köklerinden yetiştirilir ve köriye canlı sarı rengini vermenin yanı sıra, zerdeçal güçlü antienflamatuar ve antioksidan olarakta da bilinir. Zerdeçalın birincil aktif bileşeni ve baharatlara karakteristik sarı rengini veren bileşen kurkumin'dir. Aslında, zerdeçalın potansiyel sağlık yararlarının çoğundan sorumlu bileşik olarak kurkumin'i kredilendirebilirsiniz. “Kurkumin, anti-enflamatuar faydaları olan ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve Alzheimer hastalığını ve potansiyel depresyonu önlemekle ilgili (olası) faydaları olan doğal bir antioksidandır.

Ne yazık ki, zerdeçal (ve kendi başına kurkumin) kan dolaşımına iyi emilmez ve ayda bir kez köri içinde tutmanın size arzu edilen anti-enflamatuar ve antioksidan faydaları sağlama olasılığı düşüktür, Biyoyararlanım , vücut tarafından emilen veya kullanılabilen bir madde miktarını ifade eder. ( Örneğin), bir son çalışma kurkumin 2 gram (g) ile birlikte piperin 20 miligram (mg) alıcı 2,000 oranında biyoyararlılığı arttırdığı bulunmuştur.

Aşağıda zerdeçal ve kurkumin'in birçok potansiyel faydasının özeti bulunmakta

• Kurkumin bir antienflamatuar

Kronik inflamasyon birçok kronik hastalığa katkıda bulunduğundan, kurkumin enflamatuar bağırsak hastalığı, pankreatit ve artrit gibi durumların tedavisine yardımcı olabilir.

• Kurkumin Osteoartrit Belirtilerini Kolaylaştırmaya Yardımcı Olabilir

Farelerde yapılan bir çalışmada, kilogram (kg) vücut ağırlığı başına 50 mg oral kurkumin'in Osteoartrit’in ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlattığı, topikal bir kurkumin tedavisinin ağrı kesici sağladığı bulundu. Bununla birlikte, bu faydaların insanlar için geçerli olup olmayacağı henüz görülmemiştir.

• Zerdeçal İle Depresyon Tedavisi ?

Zerdeçal ve kurkumin'in depresyon tedavisinde ki rolü tam olarak anlaşılmıyor ve güvenli, etkili bir tedavi olduğunu doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

• Kurkumin, Romatoid Artrit Tedavisinde Rol Oynayabilir

Bir çalışmada, Romatoid Artrit'li kişilere 500 mg kurkumin, 50 mg diklofenak sodyum (reçeteli steroid olmayan bir anti-enflamatuar ilaç) veya ikisi birlikte verildi. Sekiz hafta sonra, sadece kurkumin grubu diğer iki grupla karşılaştırıldığında eklem hassasiyetinde ve şişmesinde önemli iyileşmeler görülmüştür.

• Zerdeçal Vücudunuzu Serbest Radikallerden Korur

Kurkumin, farklı serbest radikal tiplerini temizleyebilir, serbest radikalleri nötralize eden enzimleri kontrol edebilir ve belirli enzimlerin spesifik serbest radikal türleri oluşturmasını önleyebilir.

Besinler İlacınız Olsun

Esenlikler Dilerim