Erhan BAYDAR


2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN..

-Velilerin okulla olan ilgisinin, öğrencide olumlu yankı bulacağını unutmayalım.-


Üç aylık tatil ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

İlkokul birinci sınıf öğrencileri ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler bu hafta uyum eğitimi ile okulla tanıştı.

Bir süredir velilerin minik öğrencileri okula kaydetme ve alışveriş telaşı ile çocukların heyecanı, piyasalarda renkli görüntülere sahne oldu.

Netice olarak, 2022-2023 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ortaokul, lise ve meslek liseleri olmak üzere toplam 20 milyona yakın öğrenci ders başı yaparken, yeni atanan öğretmenlerle birlikte 1 milyonu aşkın öğretmen görev yapacak.

Okula hazırlık heyecanından sonra açılış nedeniyle, güzel sözler yanında her zamankinden daha fazla problemler konuşulacak, daha gür sesle sorunların çözümü sözü verilecek, başarı temennileri ile övgüler ön planda olacaktır.

Okullar açılırken yapılacak temennilerin, yaşanan bu heyecanın ve bu enerjinin hiç tükenmeden devam etmesi, Eğitim ve öğretim süresi içinde okulların sıkıntılarının unutulmaması dileğimizdir.

Bu bakımdan, okullarla ilgili olarak genel sorunlar tartışılırken bazı problemlerin mahalli yöneticilerin sürekli ilgi ve sıkı takibi ile en aza indirilebileceğini unutmamak gerekir.

Ağrı’da, 2022 -2023 Eğitim öğretim yılı açılışı için Milli Eğitimin her kademesinde, İl ve ilçe Müdürlükleri, okul yöneticileri, öğretmen ve çalışanları günlerdir yoğun bir hazırlık içinde oldular. Yoğun tempo ile çalışarak yeni eğitim yılına hazırlık yapan eğitimcilerimize kolaylıklar diliyoruz…

Bu gün, öğrencilerin cıvıl cıvıl olduğu, velilerin sevinç gözyaşları döktüğü, öğretmenlerin aynı heyecanı fazlasıyla paylaştığı bir gün..

Bu güzel heyecanı ve ilgiyi öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi süresince hiç eksik etmeyelim.

Öğretmen, veli ve öğrenci kaynaşmasını hep sıcak tutalım.

Hem veli ve hem de öğretmenler olarak öğrencilerden ilgiyi, eğitim ve öğretim yılı süresince hiç kesmeyelim.

Bilhassa velilerin okulla olan ilgisinin, öğrencide olumlu yankı bulacağını unutmayalım.

Bu duygularla, Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. -Erhan BAYDAR-