Erhan BAYDAR


31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli seçimler - Belediye Meclisi ve il Genel Meclisi üyeliği ile Muhtarlıklar

Adaylar belirlenirken, bazı nitelikler aramak, liyakat ve yetenek sahibi kişileri aday göstermek hizmetlerde verimi arttıracaktır


31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli seçimler için Belediye Başkan adayları belirlenme süreci tamamlanmak üzere. 

Uzun süredir Belediye Başkan adaylarını belirlemeye odaklanan Siyasi Partiler,  süreci tamamlamaya çalışıyor. Başkan adayları belirlenirken, Belediye meclisi ve  il genel meclisi üyelikleri için adaylar çok ta ön planda  bulunmuyor.

Aslında Belediye Başkan adayları kadar Görev ve yetkileri bakımından gerek İl Genel Meclisi ve gerekse Belediye Meclis üyelikleri de  çok önemlidir.

O bakımdan, Belediye Başkan adaylıklarına odaklanan Siyasi Partiler özellikle Büyükşehirler dışında il ve ilçelerde İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliklerinde çok seçici olmayabiliyor.

Yerel seçimlerde ilk akla gelen Belediye Başkanıdır. Elbette çok önemlidir, önemsenmelidir de..

Ancak, Belediye Başkan adayları belirlenirken, çok önemli olan Belediye meclisi üyelikleri, il genel meclisi üyelikleri de tartışılarak değerlendirilip belirlenmelidir.

Çoğu il ve ilçede meclis üyeleri  ciddi bir şekilde önemsenerek aday gösterilmektedir. İlçemizde de bazı kriterler dikkate alınarak adayların belirlenmesini bekliyoruz.

Meclislerde üyelerin her birinin yapılacak yatırıma ve hizmete katkısı çok önemlidir.

Adaylar belirlenirken, bazı nitelikler aramak, liyakat ve yetenek sahibi kişileri aday göstermek hizmetlerde verimi arttıracaktır.

Sadece aday gösterilmek değil, “bu ilçeye nasıl bir hizmetim olabilir” diyebilecek, donanımlı, kendine güvenenler aday olmalıdır.

Çıkacak çalışkan adaylar da desteklenmeli, yüreklendirilmelidir..

Aynı şekilde, Köy ve Mahalle muhtarlarının kendi görev ve yetkileri içinde ne kadar önemli bir görev ifa ettiklerini görüyoruz. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde Muhtarların çabası, emeği küçümsenemez. O bakımdan 31 Mart Seçimleri Muhtar seçimi için güzel bir yarıştır.

Tüm Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi üyesi ve Muhtar adaylarına başarı dileği ile.. –Erhan BAYDAR-