Erhan BAYDAR


24 Kasım Öğretmenler Günü.. -Doğubayazıt

Erhan BAYDAR


“24 Kasım Öğretmenler Günü”, milyonlarca öğretmen için çok özel ve anlam ifade bir gün..

Bu yıl okullarda bir haftalık ara tatili ve ardından 24 Kasım’ın Pazar gününe denk gelmesi ile etkinlikler ağırlıklı olarak bu hafta devam edecek.

Tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü saygı ile kutluyoruz.

24 Kasım, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Yüce dinimiz; okumaya, yazmaya, öğrenmeye önem vermekte, cehaleti yermekte, ilmi, bilgiyi ve bilgini övmektedir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.): “Ben  (size dininizi öğretmek için) bir öğretmen olarak gönderildim.” buyurmuşlardır.

Hz. Ali, (r.a.)  (Bana bir harf öğretenin kölesi olurum) demiştir.

Tarih boyunca  “bilgelik mesleği” olarak kabul edilen öğretmenlik kendinde var olan sevgiyi, bilgiyi hiçbir karşılık beklemeden, öğrencisiyle paylaşan, çok yüce ve şerefli bir meslektir.

Öğretmenlik üzerine ilham alınarak yazılan çok veciz yazılar, şiirler, methiyeler vardır. Önemli olan bu duygular içinde, öğretmenlerimize hak ettikleri değeri verebilmektir.

Atatürk: “Öğretmenler! Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır” derken, başöğretmen olarak öğretmenlik mesleğine dikkat çekerek, bu güzel mesleğe ve bu mesleği ifa eden değerli öğretmenlerimize olan önemi belirtmiştir.

Sevgili öğretmenlerimizi her an anmamız gerekirken, yılda bir kez anmak, bu mesleği ifa eden kıymetli insanların emeğine karşılık gelmez ama, yine de o güzel insanların hoş görüsü ile ‘öğretmenler gününde’ hepsini saygı ile yâd etmek çok güzel bir şey…

Ayrıca bu gün ve bir hafta boyunca problemlere çözüm olabilir mi bilinmez ama bu vesile ile sorunların da dile getirilmesi, öğretmenlerimizin çalışma şartları ve ekonomik sıkıntılarının masaya yatırılması, methiyeler, övgüler kadar problemlerin çözümünün konuşulup, tartışılıp çözüm üretilmesi de önemlidir.

Bu vesileyle, her an muhtaç olduğumuz, ilginin adresi, bilginin kaynağı, nezaketin ufku, sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.

“Bir mum gibi erirken, etrafını aydınlatan güzel insanlar!..”  24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun..

-Erhan BAYDAR-