Mehmet Cemil BAYDAR


Meslek Yüksekokulu tamam, sıra yeşil alanda.. --


-Cemal BAYDAR-

Uzun zamandır devam eden Doğubayazıt’a Meslek Yüksekokulu açılması çalışmaları, geçen hafta Milletvekilimiz Sayın Fatma Salman’ın yer tahsisi yapıldığı konusunda verdiği müjdeli haberle daha da hızlandı.

Bilindiği gibi, bir süre önce Meslek Yüksekokulu yapımını hemşehrimiz işadamı Sayın Abdulbari Goozal üstlenmiş, İnşaat yapımı ile ilgili protokolden sonra yer tahsisi için Milletvekilimiz Fatma Salman, Valimiz Mehmet Tekinarslan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Kaymakam Nurettin Dayan, Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz ve İnşaat Mühendis M. Sena Geçit yoğun bir yazışma ve temas trafiği ile yer tahsisi yapılmasını sağlamışlardır.

Doğubayazıt Ehmed-i Xani Meslek Yüksekokulu’nun ilçemize açılması ile ilgili olarak yapılan çalışmada, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareketinin çok büyük katkısı olmuştur. Daha önce belirttiğimiz gibi Sayın Valimiz Mehmet Tekinarslan’ın kurumlar arasındaki diyalog ve koordinasyona verdiği önem ve çabası, güzel bir çalışma ortamı yarattığı gibi yatırımların hızlanmasını da sağlamıştır.

Bu nedenle Meslek Yüksekokulu inşaatının yakında başlayacak olmasını sevinçle karşılıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 

Ayrıca, daha önce “DOĞUBAYAZIT ESKİ DEVLET HASTANESİ YERİ PARK YAPILSIN..” başlığı ile kaleme alıp talep ettiğimiz eski hastane binası arsasının, Sayın Valimiz Mehmet Tekinarslan tarafından değerlendirilip, Yeşil alan için tahsis çalışması başlattığı haberi ilçemizde sevinçle karşılanmıştır.

Şimdi, doğalgaz ve diğer yeni yatırımlarla birlikte eski ve yeni Hükümet konağı arsasının ve eski hastane binasının bulunduğu alanın yeşil alan olarak park yapılıp ilçemiz hizmetine açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz…-Cemal BAYDAR