Mehmet Cemil BAYDAR


Doğubayazıt Narinkale Gazetesi 45 yaşında.. --


Doğubayazıt’ın ilk günlük gazetesi olan “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ” bugün 45 Yaşına girdi.

Gazetemiz 1 Ocak 1969 yılında yayın hayatına başladı. 45 yıldır aralıksız yayın hayatını sürdürürken, halkın gözü kulağı olmaya, sorunları dile getirirken, haksız eleştiri ve söylemlerden uzak, yapıcı ve olumlu yayınlar yapmaya özen göstererek yayına devam etmektedir..

Mahalli bir gazetenin, 45 yıl yayın hayatını aralıksız sürdürmesi, istikrarlı yayın politikası ve okuyucunun desteği ile mümkün olabilir..

Baskı makinelerinin el veya ayakla çalıştırıldığı, harflerin mürettipler tarafından, “iğne ile kuyu kazar gibi” tek tek dizildiği, ulaşım ve haberleşmenin yok denecek kadar az olduğu dönemlerde bile yayınını aksatmadan, İlçe ve ilçe dışındaki hemşehrilere ulaşan “Doğubayazıt Narinkale Gazetesi” sorunları ve ilçe haberlerini dile getirip hizmetlerini sürdürmüştür..

Mahalli Gazetelerin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen, özveri ile çalışan basın emekçileri, zor şartlarda olsa da yayınladıkları gazete ve yaptıkları hizmetin verdiği mutluluk ile bütün sıkıntı ve yorgunluklarını unutabilmektedirler.

Bizlerde, “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ” çalışanları olarak, okuyucularımızın verdiği destek ve yapmış olduğumuz hizmetle 45. Yılın haklı gururunu ve sevincini yaşamaktayız.

Bu vesileyle, “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ”nin yayın hayatına başlamasından itibaren büyük katkıları olan ve gazetemizi bu günlere taşıyan büyüklerimize, kurulduğundan bugüne kadar emeği geçen bütün çalışanlarımıza ve tabii ki; bizlere desteğini sürdüren siz kıymetli okurlarımıza ve 45’nci yılımızı kutlayan herkese sonsuz teşekkürler ediyor, Nice yeni yıllar dileği ile, 2014 yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz…

 

(www.narinkalegazetesi.net)