Erhan BAYDAR


Doğubayazıt Cumhuriyet dönemi Bayazıt eski Hükümet konağı restorasyon çalışması tamamlanıyor ? -


-Haber Erhan BAYDAR-

2017 yılında başlayan Doğubayazıt eski vilayet merkezi Hükümet konağı restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

İshakpaşa sarayı yolu üzerinde bulunan uzun yıllar Vilayet konağı olarak hizmet veren ve daha sonra il merkezinin ilçeye dönüştürülmesi ve ilçe merkezinin şimdiki ovaya taşınması ile terk edilen hükümet konağı, yapılan Rekonstrüksiyon ile ilk haline dönüştürülüyor.

Rekonstrüksiyonu (yeniden yapım) çalışmaları Kaymakam Karahan Daştan tarafından başlatılan Hükümet konağı,  Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ulaş Akhan’ın projeyi uygulamaya koyması ve iki yıla yakın zamandır çalışmaları sonucu ilçemiz yeni ve önemli bir esere daha kavuşacaktır.

Kültür Bakanlığı Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla, Hükümet Konağının eski resim ve bilgileri araştırılarak aslına uygun proje geliştirildi. Yapım süresince de eserin aslına uygun olması için dikkat ve önem veriliyor.

Hükümet Konağı restorasyonu önümüzdeki günlerde tamamlanarak açılışı yapılacak, ilçemiz yeni bir değer daha kazanmış olacak.