Erhan BAYDAR


İstanbul Doğubayazıt sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Bay Der taziye yemeklerine sınırlama getiriyor ?-


-Erhan BAYDAR-

İstanbul’da faaliyet gösteren Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Bay Der, büyük bir külfet haline gelen taziye yemekleriyle ilgili yeni bir karar aldı.

Dernek Başkanı Ahmet Dumlu, Hemşehrilerden ciddi şikayetler geldiğini, taziye sahiplerinin verilen yemek ve yapılan ikramları karşılamada sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, konuyu tartışmaya açtıklarını bildirdi.

Gerek Doğubayazıt’taki taziyeler ve gerekse büyükşehirlerdeki dernek, vakıf ve taziye evlerinde yapılan ikramların aşırı mali külfete neden olduğu, dolayısıyla taziye sahiplerinin bu konuda sıkıntılar ve mağduriyet yaşadığı bir gerçek.

Aslında geçmişte taziyelerde mütevazi sofralara dost, akraba ve yakınların katkısı olurdu. Ama gerçek şu ki; şartlar değişmiştir. Bu yardımlaşma geleneği günümüzde artık yok denecek kadar azalmıştır.

O nedenle Bay Der yönetiminin aldığı veya alacağı karar çok önemlidir.

Konunun Bay Der yönetimi tarafından cesaretle tartışmaya açılması halktan çok olumlu tepki almaktadır. Bu sadece İstanbul’da Doğubayazıt Derneği için değil, Ağrı genelinde tüm diğer dernek ve taziye evlerine de kısa sürede örnek teşkil edecek güzel bir karar olacaktır.

Bay Der yönetimi, taziyelerde misafirlere “Çay, şeker, GİRAR (çorba)” ikram etmeği düşünmektedir.

Netice olarak, Taziyede yapılan ikram elbette ki önemlidir. Ama tüm hemşehrilerin gücünün yettiği mütevazi ikramlarlar Dernek ve taziye evleri için çok daha uygundur.

Bu konuda, ilçemizde de gerek Müftülük gerekse din adamları, Sivil Toplum Kuruluşları ve akil adamların önderliğinde alınacak karar ve tavsiyeler cenaze sahiplerini yemek külfetine sokmaktan kurtaracaktır.

Peygamber efendimiz, ölünün kendi ailesinin yemek hazırlayıp gelenlere ikram etmesini hoş karşılamamıştır. Dolayısıyla Cenaze sahibi eğer ölenin ardından hayır yapmayı düşünüyor ise bu güzel niyetini gerçek ihtiyaç sahibi fukaraları bulup sadaka olarak verebilir veya hayır kurumlarına ölen kişi adına bağışta bulunabilir.

Bu bakımdan, Bay Der hayırlı bir teşebbüste bulunmuştur. Tepkiler çok olumlu olmuştur. Hem destek ve hem de uygulamada hemşehrilerin hoşgörüsü ve anlayışıyla kısa zamanda tüm taziye evlerinde uygulamanın başlatılması dileği ile..

Allah, tüm ölmüşlerimize rahmet, ölü sahiplerine Sabr-ı cemil ihsan eylesin!.. -Erhan BAYDAR-

 

sex shop   seks shop   seks shop istanbul   seks shop istanbul   sex shop istanbul   vibratör   seks shop istanbul   jartiyer iç giyim   iç giyim   pet shop   işitme cihazı   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sinop otelleri   sex shop seks shop Mecidiyeköy erotik shop için tıklayınız.
Mecidiyeköy sex shop için tıklayınız.
taksim erotik shop için tıklayınız.
taksim sex shop için tıklayınız.
Erotik shop için tıklayınız.