Erhan BAYDAR


AĞRI ve DOĞUBAYAZIT?TA TURİZM HAFTASI.. -


Turizm ve tanıtım, kalkınmanın önemli ayaklarından biri olmakla beraber ekonomiye canlılık kazandıran bacasız bir fabrikadır.

Turizm, sayısız faydaları ile ülke genelinde olduğu gibi özellikle ilçemiz Doğubayazıt içinde çok önemlidir.

Bu nedenle, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında etkinlikler düzenlenirken, ilçemiz gibi turizmle ilgili yerler bu haftayı kutlama ile birlikte, turizm sezonu açılışına yönelik çalışma ve faaliyetlerle yoğunlaştırır.

Dolayısıyla Doğubayazıt’ta turizm haftası ile birlikte etkinlikler ve hem de turizm sezonu açılışı yapılmış olur.

Aslında Turizm haftası ile birlikte Turistik bir yörede olması gereken hazırlıkların gözden geçirilmesi, alınması gereken tedbirler için turizm sektörü ile çok yoğun bir çalışmanın yapılıyor olması da gerekir.

Devamlılık isteyen tanıtım Sadece turizm sezonuyla değil sürekli olmalıdır.

Ağrı’da bu yıl kutlama programı, Vali Süleyman Elban’ın 15 Nisan 2019 günü İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut ve kurum çalışanlarını makamında kabul etmesi ile başladı.

Ağrı’da çeşitli etkinliklerle başlayan Turizm haftası sonradan ağırlıklı olarak Doğubayazıt’ta Kaymakamlık ziyareti ve bazı etkinlikler ve turizm Seyahat acenteleri ile otellerin ziyaret edilmesi, turistik yerlerin tanıtımına yönelik geziler gibi bir dizi faaliyetlerle devam etti.

Ancak, turizm potansiyeli yüksek olan ilimiz ve ilçemizde, bu hafta vesile edilerek, sektörle ilgili tüm kuruluşları içine alacak şekilde daha kapsamlı organizasyonların başlatılıp aralıksız yapılması gerekir.

Yıllar itibari ile bakıldığında, zor şartlara rağmen ilçemize yapılan özel ve kamu yatırımları, tanıtım ve etkinliklerle yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar görülmeye devam etmektedir.

Turist sayısında her yıl daha fazla artışı sağlamaya yönelik çalışmalara devam edilirken, bu artışa cevap verecek alt yapının sağlıklı, yatak sayısının yeterli, turizm enformasyon hizmetleri ve tanıtımın iyi düzeyde olması, konaklama yerlerinin yeterli, temiz ve rahat olmasına, turistin misafir olduğu bilinci ile ağırlanmasına özen göstermek gerekir.

Bu bakımdan, turistlerin ilgi duyduğu önemli bir turizm merkezi olan Doğubayazıt, turiste iyi hizmet sunmakla daha çok turistin ilçemize gelmesine katkıda bulunacaktır. Dolayısıyla istikrarlı bir politika ile turist sayısı çok daha artabilir ve Doğubayazıt hak ettiği turist sayısına ulaşarak, ekonomide önemli payını almış olabilir… -Erhan BAYDAR-