Erhan BAYDAR


Doğubayazıt - Okullar tatile girerken..


Tatilin amacı öğrenci ve öğretmenlerin yoğun geçen bir dönemin yorgunluğunu atıp, dinlenerek yeni eğitim ve öğretim yılına zinde bir şekilde girmektir.

2018-2019 Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erdi. Türkiye genelinde 18 milyon, ilimizde yaklaşık 153 bin öğrenci karne sevinci ile heyecanı yaşadı.

Ağrı genelinde tüm okullarda binlerce öğrenci, yapılan törenler ve etkinliklerle karne sevinci ile birlikte tatile girmiş oldu.

Tatilin amacı öğrenci ve öğretmenlerin yoğun geçen bir dönemin yorgunluğunu atıp, dinlenerek yeni eğitim ve öğretim yılına zinde bir şekilde girmektir.

Nasıl ki, okullar açıldığında sevinç ve heyecan yaşanıyor ise, Okullar tatile girdiğinde de öğretmen, öğrenci ve veliler yılın yorgunluğunu atacakları için haklı olarak sevinç ve heyecan yaşamaktadırlar.

Dönem bitiminde idareci ve öğretmenlerin mesajında; "Güzel dinlenin, yeni öğretim yılına dinlenmiş olarak gelin" ifadeleri yer alır. Bu mesaj aslında öğrencilere olduğu kadar velilere de yapılmaktadır.

Çünkü bazı veliler tatil dönemlerinde de öğrenciyi ek ders ve kurslarla yorarken, bazı veliler öğrenciyi çeşitli işlerde bedenen çalıştırıp yormaktadır. Onun için tatil döneminde velilere çok önemli görevler düşmektedir..

Uzmanların sık sık dikkat çektiği, Eğitim ve öğretimin plansız bir yarışa dönüştürüldüğü günümüzde, çocukların psikolojisi dikkate alınmadan yapılan baskı ve uygulamalar, sonradan telafisi mümkün olmayan olumsuzluklar yaratabilmektedir.

O bakımdan tatil dönemi öğrenci için çok önemlidir.

  Öğrenci ve öğretmenlerimizin güzel dinlenebilecekleri iyi bir tatil dileği ile.. – Erhan BAYDAR-