Mehmet Cemil BAYDAR


“DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ” 53 yaşında

-Güçlü, özgür ve tarafsız basın, ülke demokrasisini geliştirir. Şeffaflık, açıklık ve hesap verebilirlik güçlü basın sayesinde olur.-


Nice basın emekçisi, uzun yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında zor şartlarda mahalli gazete çıkararak, büyük emek ve çabalarla dert ve sorunları dile getirmeye, sorunların çözümüne katkılar vermeye çalışmıştır.

DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ’de Doğubayazıt’ın ilk mahalli gazetesi olarak 1969 yılında yayın hayatına başlamış ve o günden itibaren bu anlayışla aralıksız yayınlanmaya devam etmiştir.

Teknolojinin hızla geliştiği, sosyal medyanın sınır tanımadığı bu dönemde Anadolu Basını, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılarla varlığını sürdürme çabası ve mücadelesi içine girmiştir.

Güçlü, özgür ve tarafsız basın, ülke demokrasisini geliştirir. Şeffaflık, açıklık ve hesap verebilirlik güçlü basın sayesinde olur.

Her ne kadar sosyal medyanın yaygın olduğu, Anadolu basınının bazı siyaset ve yöneticiler tarafından dikkate alınmadığı bazı dönemler yaşanıyor olsa da, unutulmaması gerekir ki, Ulusal Basın, Her zaman güçlü olan Anadolu Basın emekçilerinin haberleri ile varlıklarını sürdürmektedirler. O nedenle Anadolu Basını her zaman olduğu gibi bu zor süreçleri de bir şekilde atlatacaktır.

O nedenle, Bizler her yeni yaşımızın sevincini paylaşırken, mahalli basının tüm sıkıntılarına rağmen daha iyi yayın yapabilmek adına çalışmamız gerektiğini biliyoruz.

Bu anlamda Narinkale Gazetesi 53 yıldır aralıksız yayın hayatını sürdürürken, halkın gözü kulağı olmaya, sorunları dile getirirken, haksız eleştiri ve söylemlerden uzak, yapıcı ve olumlu yayınlar yapmaya özen göstererek yoluna devam etmektedir..

Mahalli bir gazetenin 53 yıl yayın hayatını aralıksız sürdürmesi, istikrarlı yayın politikası ve okuyucunun desteği ile mümkün olabilir..

Baskı makinelerinin el veya ayakla çalıştırıldığı, harflerin mürettipler tarafından, “iğne ile kuyu kazar gibi” tek tek dizildiği, ulaşım ve haberleşmenin yok denecek kadar az olduğu dönemlerde bile, yayınını aksatmadan, İlçe ve ilçe dışındaki hemşehrilere ulaşan “Doğubayazıt Narinkale Gazetesi” sorunları ve ilçe haberlerini dile getirip hizmetlerini sürdürmüştür..

Tüm Mahalli Gazeteler ve gazete çalışanları, içinde bulundukları sıkıntılara rağmen, özveri ile çalışıp zor şartlarda haber ve yayınları ile mutlu olmakta, bütün sıkıntı ve yorgunluklarını unutabilmektedirler.

 “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ” çalışanları olarak, okuyucularımızın verdiği destek ve yapmış olduğumuz hizmetle 53. Yılın haklı gururunu ve sevincini yaşamaktayız.

Bu vesile ile “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ”nin yayın hayatına başlamasından itibaren katkıları olan ve gazetemizi bu günlere taşıyan büyüklerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklar diliyor, kurulduğundan bugüne kadar emeği geçen bütün çalışanlarımıza ve tabii ki, bizlere desteğini sürdüren siz kıymetli okurlarımıza ve 53’nci yılımızı kutlayan herkese sonsuz teşekkür ediyor, 2022 yılının sağlıkla hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

(www.narinkalegazetesi.net)