Erhan BAYDAR


Doğubayazıt’ta Meyve sebze Bostanları..

-Sağlıklı organik ürünlerin yetiştirildiği bostanların yaygınlaştırılması için üreticilerin desteklenmesi, il ve ülke ekonomisine katkı sağlar.-


Geçtiğimiz yıl Doğubayazıt Gürbulak köyü yakınlarında, Ağrı Dağı eteklerinde hemşehrimiz Hasan Gültekin’in ve daha sonra Musa Koç ve Tekin Eren'in meyve ve sebze bahçelerini konu etmiştik.

Aslında son yıllarda ilçemizde sebze ve meyve üretimine yönelik bir çaba var. Şehir merkezi ve köylerde çok sayıda örnek olabilecek bu çalışmaları sadece görsellik ve bireysel başarı olarak değerlendirmek yanlış olur.

Bu örnekleri daha da yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarda üreticiye destek verilmesi, üreticinin ihtiyaç duyduğu bilgi, teknik ve maddi desteği vermek gerekir.

Örneğin, üretici kendi kısıtlı imkânları ile bir şeyler başarıyor ise destek verildiğinde daha da verimli olabilir ve üretimin yaygınlaşmasına katkı olabilir.

Bir yıl önce konuştuğumuz üretici Hasan Gültekin: “Başta Elektrik olmak üzere bazı sorunlarımız var, bunların çözümü noktasında destek bekliyoruz.” Demiş ve bizde yetkililere iletmek üzere yazmıştık.

Böyle örnek bir üreticinin, kendi durumunda olanlar adına beklentisi ve talebi yetkililerce ne derece karşılık bulmuştur merak ediyorum.

Netice olarak, bu sağlıklı organik ürünlerin yetiştirildiği bostanların yaygınlaştırılması için üreticilerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi, il ve ülke ekonomisine katkı sağlar.

İl Tarım Müdürlüğümüz, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve ilgili her kes bir tarafta hayvansal üretimi arttırmaya yönelik çalışmalar yaparken, diğer yandan bitkisel üretimi arttıracak çalışmalarda da çok daha etkin olmalıdır.

Dünya’da gıda üretimi her geçen gün azalırken, bu tür sağlıklı üretime katkı sunmak sağlığa, mutluluğa, ekonomiye katkı sunmaktır..

İlgililerin destek ve konuya duyarlılığı ilimiz ve ilçemizde bu tür üretimin ve faaliyetlerin çoğalmasına vesile olacaktır.

Halkın ilgisini çeken ve örnek teşkil eden bostanlara emeği geçen hemşehrilerimizi tekrar kutluyoruz.

Ellerine, emeklerine sağlık..

-Erhan BAYDAR-