Diyetisyen M.Fırat DEMİR


Elma Sirkesinin Etkileyici Faydaları

Diyetisyen M.Fırat DEMİR


Diyetisyen M.Fırat DEMİR

Sağlıklı maddeler bakımından zengindir.

Elma sirkesi iki aşamalı bir işlemle yapılır. İlk olarak, üretici ezilmiş elmaları mayaya maruz bırakır, bu da şekerleri fermente eder ve alkole dönüştürür. Daha sonra, alkolü daha fazla fermente etmek için bakteri ekleyerek sirke içindeki ana aktif bileşik olan asetik aside dönüştürürler. Asetik asit sirkeye güçlü ekşi kokusu ve aroması verir. Elma sirkeleri% 5-6 asetik asittir.

Zararlı bakterileri öldürmeye yardımcı

İnsanlar, tırnak mantarını, bitleri, siğilleri ve kulak enfeksiyonlarını tedavi etmek ve dezenfekte etmek için geleneksel olarak sirke kullandılar. Modern tıbbın babası olan Hipokrat, 2.000 yıl önce yaraları temizlemek için sirke kullandı. Sirke aynı zamanda bir gıda koruyucusudur ve çalışmalar, E.coli gibi bakterilerin gıdada büyümesini ve bozulmasını engellediğini göstermektedir. Yiyeceklerinizi korumak için doğal bir yol arıyorsanız, elma sirkesi yardımcı olabilir. Vücut ağırlığı üzerindeki gerçek etkiler oldukça mütevazı görünmektedir.

Cilt sağlığını artırabilir

Elma sirkesi kuru cilt ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları için yaygın bir ilaçtır. Cilt doğal olarak hafif asidiktir. Topikal elma sirkesi kullanmak cildin doğal pH'ını yeniden dengelemeye yardımcı olarak koruyucu cilt bariyerini geliştirebilir.

Özet olarak

Küçük dozlarla başlamak ve büyük miktarlarda almaktan kaçınmak en iyisidir. Çok fazla sirke, diş minesinin erozyonu ve potansiyel ilaç etkileşimleri gibi zararlı yan etkilere neden olabilir. Elma sirkesi için yaygın bir dozaj, günde 1 çay kaşığı ila 2 yemek kaşığı (10-30 mL) arasında değişir, ya yemekte kullanılır ya da bir bardak su içinde karıştırılarak tüketilir.

Besinler İlacınız Olsun

Esenlikler Dilerim.