Diyetisyen M.Fırat DEMİR


Kas Kazancı ve Kilo Kaybı

Diyetisyen M.Fırat DEMİR


İnsanlar kas kazanımı, kilo kaybı ve yaralanma iyileşmesi dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı protein kullanmaktadır. Birçok gıda size yumurta, et, kümes hayvanları, süt ve baklagiller gibi çok fazla protein sağlarken, protein tozları popüler ve yüksek kaliteli bir kaynağı haline gelmiştir.

Protein karışımları bir besin takviyesidir

Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) göre, diyet takviyeleri, vitaminler, mineraller, amino asitler ve otlar gibi bir diyet bileşeni içeren ürünlerdir. Diyet takviyeleri tozlardan kapsüllere ve sıvılara kadar birçok şekilde gelir. Sıvı halde içmeye hazır protein karışımları bulabilirken, toz formunda protein takviyeleri de satın alabilirsiniz. Genel olarak, yüksek kaliteli protein kaynaklarınız yoksa veya sadece protein yoluyla günlük protein gereksinimlerinize ulaşamadığınızda protein takviyeleri kullanışlı olabilir. Protein karışımları bir besin takviyesidir. Günlük protein hedefinize ulaşmak için ekstra bir desteğe ihtiyacınız varsa diyetinizi tamamlamanıza veya geliştirmenize yardımcı olabilirler.

Kas kazanımı için faydaları

Protein takviyeleri kas kazanımını, performansı ve iyileşmeyi artırır. Ayrıca kas kaybını önler ve hatta kilo kaybı sırasında kas kütlesini arttırmaya yardımcı olabilmektedir.

Doygunluk hislerini arttırır

Peptit tirozin-tirozin (PYY), glukagon benzeri peptit 1 (GLP-1) ve ghrelin dahil olmak üzere çoklu hormonlar iştah uyarımı ve kontrolünde yer alır. PYY ve GLP-1 iştahınızı azaltarak etki eder ve GLP-1 ayrıca midenizin içeriğinin boşalmasını geciktirir. Böylece, her iki hormon da dolgunluk hissinin artmasına neden olur.

Karın yağının erimesinde yardımcı olmaktadır.

Yüksek proteinli diyetlerin yağ oksidasyonunu ve yağ kaybını arttırdığı bilinmektedir. Belinizin etrafından yağ kaybetmek özellikle önemlidir. Viseral veya karın yağındaki artışlar, insülin direnci ve kalp hastalığına bağlı kronik iltihaplanmaya neden olur. Yüksek protein diyetinin bir parçası olarak proteinden zengin ve tozları tüketmek, iştahınızı kontrol etmeye, yaktığınız kalorileri arttırmaya ve karın yağını kaybetmeye yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, günlük protein gereksiniminize doğal kaynaklardan ( yumurta , süt, et, balık, kümes hayvanları ve soya ) ulaşabiliyorsanız, protein tozları gereksiz olabilir.

Besinler İlacınız Olsun

Esenlikler Dilerim.