Tarih: 10.09.2024 08:20

2024-2025 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun..

Facebook Twitter Linked-in

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen ile başladı.

Geçtiğimiz hafta İlkokul birinci sınıf öğrencileri ile okul öncesi eğitime başlayacak öğrenciler okulla tanışıp, bir hafta uyum eğitimi almıştı.

Yaklaşık bir aydan fazla zamandır okul kayıtları ve alışveriş telaşı ile çocukların yaşadıkları heyecan piyasalarda renkli görüntülere neden oldu.

Bu heyecan ve telaşı yeni atanan öğretmenler ve yöneticiler de de büyük ölçüde yaşadı.

Okulların açıldığı bu hafta çeşitli etkinlik ve açılış törenlerinde Eğitim üzerine öneriler, eleştiriler ve başarı temennileri ile övgüler ön planda olacaktır.

Bu bakımdan, okullarla ilgili genel sorunlar hep tartışılırken, bazı problemlerin mahallinde ve sıkı takibi ile en aza indirilebileceğini unutmamak okullara desteği sürdürmek gerekir.

2024 -2025 Eğitim öğretim yılı açılışı için Milli Eğitimin her kademesinde, İl ve ilçe Müdürlükleri, okul yöneticileri, öğretmen ve çalışanları günlerdir yoğun bir hazırlık içinde oldular. Uzun süredir gözlediğimiz yoğun tempo ile çalışarak yeni eğitim yılına hazırlık yapan eğitimcilerimize kolaylıklar diliyoruz…

Bu gün, öğrencilerin cıvıl cıvıl olduğu, velilerin sevinç gözyaşları döktüğü, öğretmenlerin aynı heyecanı fazlasıyla paylaştığı çok özel bir gün..

Bu güzel heyecanı ve ilgiyi öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi süresince hiç eksik etmeyelim.

Öğretmen, veli ve öğrenci kaynaşmasını hep sıcak tutalım.

Hem veli ve hem de öğretmenler olarak öğrencilerden ilgiyi hiç eksik etmeyelim.

Bilhassa velilerin okulla olan ilgisinin, öğrencide olumlu yankı bulacağını unutmayalım.

Bu duygularla, Yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. -Erhan BAYDAR-

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —