Ağrı'da öğretmenlere Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi

Ağrı

-Narinkale Gazetesi-

Ağrı Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürütülen "Proje Tabanlı Öğrenme ile Proje Yazma Eğitimi" projesinin ilk etabı başarıyla tamamlandı.

23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi'ne toplam 80 öğretmen katıldı. Eğitimde, öğretmenlerin proje yazma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları ve projelerini geliştirmeleri hedeflendi. Bahadır Ülgen'in eğitmenliğinde gerçekleştirilen eğitimde, katılımcılara proje yazma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olacak stratejiler ve teknikler sunuldu.

Eğitimin son iki gününde katılımcılara bireysel danışmanlık hizmeti verilerek, mevcut projeleri ve taslakları üzerinde çalışıldı. Böylelikle, öğretmenlerin proje yazma becerileri güçlendirildi ve Erasmus+ projelerinde daha etkin bir rol almaları hedefleniyor.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğretmenlere yönelik eğitimlerin devam edeceğini belirterek, bu tür eğitimlerin bölgenin eğitim potansiyelini uluslararası boyutta geliştirmeye katkı sağlayacağını söyledi.