AİÇÜ’de Bilim Şenliği Coşkusu, 3.000 Öğrenci Bilimle Buluşuyor

AİÇÜ’de Bilim Şenliği Coşkusu, 3.000 Öğrenci Bilimle Buluşuyor

-Narinkale Gazetesi-

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve 3 binin üzerinde öğrenciyi bilimle buluşturacak Bilim Şenliği, düzenlenen törenle başladı. Şenlikte, öğrenciler doğa bilimlerinden temel bilimlere, teknolojiden mühendisliğe, yapay zekadan robotik kodlamaya kadar geniş bir alanda eğitici deneyler ve aktiviteleri gerçekleştirme imkânı bulacaktır.

AİÇÜ Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen Bilim Şenliğinin açılışına Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem ÇALIŞ, Ağrı İdaresi Mahkemesi Başkanı Erkan SEYDİBEY, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, İl Protokolü, Rektör Yardımcıları, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. 15-16 Ekim 2024 tarihleri arasında AİÇÜ’nün yanı sıra Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, AFAD, Yeşilay İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü gibi önemli kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen ve 3 binin üzerinde öğrencinin katılımının beklendiği Bilim Şenliği’nde stantları ziyaret eden Prof. Dr. KARABULUT, Ağrı Valisi KOÇ, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı ÇALIŞ ve beraberindekiler, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Bu kapsamlı etkinliğin öğrenciler için hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim sunacağını belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Bilim Şenliği'nde öğrencilerin temel bilim dallarından doğa bilimlerine, mühendislikten teknolojiye kadar geniş bir yelpazede eğitici deneyler ve aktivitelerle buluşacağını, bilimin günlük hayattaki rolünü eğlenceli bir şekilde keşfetme fırsatı bulacağını, bunun yanı sıra bilimsel düşünme becerilerini geliştirecek uygulamalı etkinliklere de katılabileceklerini söyledi.

Bilime Olan İlgi Artacak

Bilim Şenliği'nin amacının öğrencilerin bilime olan ilgilerinin artırılması ve bilimsel düşünme yetenekleriyle donatılması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Bu etkinlik sayesinde gençler, bilimsel süreçleri kavrayarak problem çözme, analitik düşünme ve yaratıcı olma gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirecekler. Ayrıca bu tür etkinlikler, öğrencilerin akademik başarılarını desteklemekle kalmayıp, bilimi sevdirmede de önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Bilim şenliğinin hem büyüklüğü hem de içeriğiyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından Ağrı'da gerçekleştirilen ilk Bilim Şenliği olma özelliği taşıdığını kaydeden Prof. Dr. KARABULUT, “Şenlik, katılımcı öğrencilere sadece bilimi öğretmekle kalmayıp, bilimsel düşünme becerilerini eğlenceli bir ortamda geliştirme fırsatı sunarak, geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesine yönelik de önemli bir adım olacaktır” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, başta Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Mobil Bilim Merkezi Otobüsü’nün bilim şenliğinde yer almasına imkan sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN’e ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.