Tarih: 08.10.2024 14:56

Teknoloji Severler Üniversitemize Büyük İlgi Gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı İbrahiM Çeçen Üniversitesinin de paydaşı olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Üniversitemiz kurum ve ürünleri teknoloji severler tarafından büyük ilgi gördü.

Üniversite standında, 2021 TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda performans ödülü kazanarak Türkiye Birincisi olan Kanat Çırpan İHA Robot Kuş, Robot Köpek Balığı, Robot Kol, Hologram Cihazı ve Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilen Fraksiyon Toplama Cihazı sergilendi.

Adana’da 5 gün süren ve 1 milyon 100 bin kişinin katıldığı TEKNOFEST'te teknoloji ve yenilik tutkunları bir araya gelirken, yüzlerce genç projeleriyle yer aldı. İnsansız hava araçlarından yapay zekaya, otonom sistemlerden uzay teknolojilerine kadar birçok alanda sergilenen projeler, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Bu yıl 10’uncusu büyük bir coşku ile gerçekleştirilen TEKNOFEST’te AİÇÜ tarafından açılan standı, Milli Savunma Bakanı Yaşar GÜLER, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, Üniversite Rektörleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT yaptığı açıklamada, Üniversitemizin TEKNOFEST paydaşı olmasından dolayı büyük bir gurur duyduğunu belirterek, “Günümüzde teknoloji, hayatımızın her alanında devrim yaratıyor. Akıllı cihazlardan yapay zekaya, sanal gerçeklikten nesnelerin internetine kadar her yenilik, yaşamımızı kolaylaştırıyor ve yeni fırsatlar sunuyor. Geleceğin dünyasında yerimizi almak için bu değişimlere ayak uydurmalıyız. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizin açılmasıyla önümüzdeki yıllarda teknoloji ve mühendislik alanında daha büyük atılımlar yapacağımıza inanıyorum. Bu yeni fakülte, öğrencilere modern mühendislik prensiplerini öğretmenin yanı sıra, yenilikçi projelere ve araştırmalara da kapı açacak. Öğrencilerimizin, sektördeki gelişmelere uygun eğitim alarak donanımlı bir şekilde mezun olmaları, ülkemizin teknoloji alanındaki rekabet gücünü artıracaktır. Ülkemizin teknoloji alanında dünyada söz sahibi olmasında büyük bir katkısı bulunan TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Teknolojinin sadece bir araç olmayıp aynı zamanda daha sürdürülebilir ve daha etkileşimli bir dünya için bir fırsat sunduğunu söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, “Türkiye'nin 21. yüzyılda küresel düzeyde güçlü bir ülke haline gelme hedefine ulaşmasında teknoloji, önemli bir rol oynamaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde başlatılan ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefine AİÇÜ olarak, Eğitim, Kariyer Gelişimi, Ar-Ge, Sürdürülebilirlik, Sosyal ve Kültürel Gelişim alanlarındaki çalışmalarımızla katkı sunmaya çalışmaktayız” dedi.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR’ı Üniversitemize davet ettiğini anımsatan Prof. Dr. KARABULUT, BAYRAKTAR’dan Üniversitemize ziyaret sözü aldığını belirtti.

Prof. Dr. KARABULUT, Türkiye’nin ileri teknoloji alanında bağımsızlık hedeflerine ulaşmasında önemli rol oynayan TEKNOFEST’in başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı Selçuk BAYRAKTAR başta olmak üzere emeği geçen tüm paydaş ve katılımcılara teşekkür ettiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —